1. Pitanje broj: #27861

    Poštovani,
    Imam 37 god. i pišem Vam po drugi put na predhodno pitanje nisam dobio odgovor. Pre skoro tri god. usled jakih bolova u predelu grudne kosti koji su se kretali prema leđima i trajali nekoliko minuta javio sam se lekaru i gastr. pregl. utvrdjen ezofagitis a i prisustvo h. bact. pil, posle dve terapije kombinacije dva antibiotika i nexiuma ili kontroloka problemi su nestali, povremeno je bilo pečenja kiseline u predelu gr. kosti podrigivanja ali uz redukciju hrane inače ne pušim i ne pijem problemi su nestali. Primetio sam da su u proleće i ujesen simptomi malo izraženiji pa mi je lekar preporučio nexium po potrebi i gotovo da su problemi nestali. Inače sam mnogo godina ranije imao povremeno pojačanu kiselinu brzo sam jeo prosto gutao hranu jeo ljuto začinjeno pio gazirano pa i alkohol ponekad ali sve do pojave bolova ja na to nisam obraćao pažnju. Pre dva meseca sam pio diklofen zbog leđa i problemi su se pojačali podrigivanje pečenje i lekar mi je ponovo dao punu terapiju za h. Bact. Plus četiri nedelje controlok i famotidin uveče. Problemi su se smanjili ali ih i dale ima primetio sam da mi nexium bolje deluje od controloka i famotidina tj. Nemam neželjena dejstva a i rupurut takođe. Gotovo sam siguran da imam dva problema pojačanu kiselinu i njeno dejstvo na sluzokožu jednjaka pogotovu ako se saginjem ili legnem ili prejedem. Mislim da su mišići koji spajaju jadnjak i želudac popustili i moje pitanje je može li neki fizički deformitet da bude uzrok svemu a naročito me interesuje pojačano lučenje kiseline i kako ga smanjiti. Inače imam odličan apetit i normalnu probavu normalnu kilažu i možda malo halapljiv i nervozan stomak.
    Hvala.

    Odgovoreno: 30. 04. 2009.

Ostavite komentar