1. Pitanje broj: #25847

    Veliko poštovanje,
    Kardija na 39 cm, zjapi. U inverziji fornix kaskadan, sa većom paraezofagealnom hijatalnom hernijom, duž velike krivine želudca manja količina žučnog sadržaja. Od kardije do pilorusa sluzokoža bez defekta epitela. Sluzokoža antruma hiperemična, sitnonodularno izmenjena. Pilorus hiperemičan, zjapi. Bulbus pravilan, sa nekoliko inkompletnih erozija na oba zida. Papila Wateri i dalje do D3 b.o. Ovo je dijagnoza koja mi je postavljena u poliklinici Varnava. Pijem neksium od 40mg. Dve nedelje ali i dalje imam nagone za povraćanjem skoro svakog jutra. Naravno pridržavam se dijete. Pitanje je da li u ovakvim situacijama predlažete operaciju i gde u Nišu i okolini.
    Hvala vam mnogo.

    Odgovoreno: 17. 04. 2009.

Komentari na pitanje: #25847

    • Jednjak sa znacima GERB a gradus A kardija zjapi u inverziji hijatalna hernija gr ll po Hilu. Je li ova hernija za operaciju?

    • Egds. Na jednjaku nalaz uredan. Kardija malo zjapi. Na želucu znaci gastritisa. Uretroverziji manja hijatalna henrija. Peristaltika ocuvana. Pillorus prohodan. Na duodenumu diskretni znaci bulbitisa. Imam li razlog za brigu, recite mi molim vas.

Ostavite komentar