1. Pitanje broj: #21200

    Poštovani doktore,
    pošto sam pokušao da pisanjem u dve poliklinike dobijem odgovor na to šta treba i kojim redosledom da pregledam, i oni mi nisu odgovorili, molim vas da me posavetujete u vezi sa time... Generalno posmatrano, imam osetljiv želudac... Pre nekoliko meseci sam uradio ultrazvuk celog abdomena i sve je u redu osim što mi je žučna kesa uvrnuta na dva ili tri mesta ali nema sadržaja, te mi je doktor rekao da pijem Ranisan 10tak dana ujutru i uveče... što sam i u radio... Medjutim, poslednjih mesec dana imao sam velike probleme. Oni su se pojavili posle jednog ručka i samo jednog pojedenog čena belog luka.. i trajali su priličan broj dana. Bol u želucu koji je prilično jak, neka tvrdoća i nelagodnost, pečenje, koja se povećava kada pušim, jer sam pušač, povremena kiselina ali ne tako česta i taj bol se širi prema desnoj strani ispod poslednjeg rebra, kao da imam upalu tog rebarnog luka, takodje, osećao sam i nadutost i hrana koju unosim mi je vrlo smetala. Napominjem, na žalost, da sam koristio dosta medikamenata u prethodnoj fazi života zbog čestih glavobolja i da pušim, što verovatno samo pogoršava taj bol. Ovaj bol je trajao nekoliko dana i onda se stišao.. Sada sporadično osećam isti bol posle neke teze hrane. Pročitao sam negde da bi to mogao biti čir na dvanaestopalačnom crevu, ili želucu, a uzgred pošto sam pomišljao da bi moglo biti i nešto gore, što se nadam da nije.Takodje, moram navesti da imam veoma čestu izraženu nervozu želuca zbog problema svakodnevnog života i posla i da mi je uz ove simtpome vrlo izraženo da mi srce povremeno preskače i da se nekada dešava da čujem svoje srce noću, a takodje mi je i puls ubrzaniji nego što bi trebalo da bude. Osećam konstantni premor i bezvoljnost. Mene zanima vaše mišljenje i pravi redosled poteza. Da li da prvo izvadim krv, i da li da radim analizu i na helikobakterije, a onda me takodje zanima da li postoji neki drugi način pregleda želuca osim gutanja sonde, recimo magnetnom rezonancom ili snimanjem na rengenu? Unapred hvala i izvinjavam se na iscrpnosti pisanja.
    Pozdrav.

    Odgovoreno: 14. 02. 2009.

Ostavite komentar