1. Pitanje broj: #18165

  Oktobra 2007 sam radio gastroskopski pregled i Dg je: Antritis/Gastritis chr.Bulbitis.chr.Reflux duodenogastralis. Cascada ventriculi. Hiatus hernia-sliding. Ureaza test: ANTRUM NEGATIVAN, CORPUS NEGATIVAN. Od terapije sam pio Controloc 40 mg 2x1 7 dana, a zatim 1 ujutro mesec dana, Motilium tablete 3x1 20 min. pre jela 10 dana pa 10 dana pauze i tako naizmenično mesec dana. Kreon 10000 ij caps. 3x1 u toku obroka - 2 nedelje.
  Moje pitanje glasi: šta u stvari znači ova dijagnoza, prostim rečima, za onoga koji ne razume medicinske izraze? Povremeno i sada imam gorušicu i čini mi se da se taj gastritis javlja svake godine u približno vreme?
  Veliko hvala

  Odgovoreno: 31. 12. 2008.
  • Postovani,
   Gastritis je histološka dijagnostika i Vi će te uvek imati gastritis kada se uzme biopsija sluzokože. Dijagnoze znače da imate hronično zaplajenje segmenta želuca, kao i dvanaestopalačnog creva, da se sadržaj zuci vraća iz dvanaestopalačnog creva u želudac, da imate oblik želuca u vidu kaskade i da imate želudačnu kilu. Dijagnoze antrum gastrityisa i bulbitis chr nisu adekvatne ako nisu rađene bioposije tih segmenata.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #18165

  • Dg. Gastritis chr. Heliocobacterica. St. Post sanationem ulceris ventriculi et. B. Duodeni. . Molim vas da li moze neko da mi objasni o ovoj dijagnozi. . Hvala. . .

Ostavite komentar