1. Pitanje broj: #17347

    Poštovani,
    u martu 2008 dobila sam temperaturu, povraćanje svega što pojedem i prve simptome gastritisa i na inicijativu prve doktorke uradila test na helikopilori bakteriju. Rezultati su bili IgG 1,62, a IgA 0,86. Dobila sam terapiju sa antibioticima i kontrolokom, ispostovala sve od saveta i do prošlog meseca nisam imala nikakve tegobe. Pošto mi je rečeno da za 6,7 meseci opet uradim test, a i počeli su neki blagi bolovi uradila sam opet test na Hpy i novi rezultati od 06.12.2008 su IgA 0,60, a IgG je 1,48. Zakazala sam kod gastroenteorologa privatno i rečeno mi je da je na jesen moguće da se jave simptomi gastritisa, da su rezultati na hpy bolji nego prošlog puta, a nisam u medjuvremenu ništa uzimala od terapije i da je moguće da se zadrži u organizmu bakterija do godinu dana. Što se tiče daljeg lečenja da ako počnu opet bolovi, opet uzmem te antibiotike u kombinaciji sa bizmutom.
    Pošto sada nemam bolove, a ne mogu na svakih mesec dana da idem kod različitog gastroenteorologa molim Vas za savet da li da pijem opet te antibiotike ili ne, jer strahujem od čira na želucu, a ne znam koliko je opasan ovaj procenat hpy koji sada imam. Potrebno mi je Vaše stručno mišljenje za dalje lečenje.
    Hvala unapred!

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.

Ostavite komentar