1. Pitanje broj: #16802

    Želudac je elongiran, suženog lumena u korporalnom delu sa prisutnim žučnim reflaksatom. Sluznica korpusa i antruma su urednog makroskopskog izgleda, bez defekta. U retroverziji su angulus, forniks i kardija urednog izgleda. Kardija inkompetentna-hiatusna hernia. Bulbus pravilan, uredne sluznice. Posbulbarno b.o. Dijagnoza: Hiatus hernia" slyding type" Gastritis chr. Reflux biliaris.
    Molim za Vaše mišljenje - pojasnjenje o svemu ovom. Imam 32 god., težina 84 kg. Problem traje već tri godine. A najveći je taj stalni nagon za prodrigivanjem. Ovaj izveštaj je od 07.2008.
    Molim za bilo kakve savete.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 12. 12. 2008.
    • Poštovani,
      imate želudačnu kilu koja uslovljava da se sadržaj iz želuca vraća u jednjak. Prisutno je vraćanje žuči iz duodenuma u želudac što je uslovilo da sluzokoža pokazuje znake za hronični gastritis pod uslovom da Vam je radjena biopsija, u protivnom dijagnoza gastritis chr nije održiva. Javite se lekaru da Vam odredi koji inhibitor protonske pumpe da uzimate. Jedite češće, količinski manje, spavajte sa podignutim uzglavljem i ne jedite 3h pre spavanja, izbegavajte čokoladu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #16802

    • Ezofagogastroduodenoskopija: Jednjak uredne širine bez limena, bez defekta epitela. EG spoj na 37cm od prednjih zuba. Kardija inkompentna, indirektno znaci H. Hernije gr II. Molim objašnjenje. Hvala.

    • amira mustafic suljic 30. 01. 2015.

      Egd-skopija jednjak. B. O. Zeludac u inverziji vidljiva manja hernijacijado 10mm, laka hiperemija sluznice korpusa pilorus. Kruzan prohodan duodenum. B. O. Dragi moji ako mozete da mi pomognete imam vec godinu dana zgaravicu ili prodrigivanje to mi se desava svaki dan non stop i kad jedem il ne jedem javila sam se svom doktoru ona mi je dala tableteenglonyl misli da je to na nervnoj bazi ja sam ih pila al opet isto sve molim vas pomozite mi imam 31 godinu 67 kg neutjesna sam ne znam sta da radim vec me je to pocelo ozbiljno plasiti unaprjed hvala. . .

Ostavite komentar