1. Pitanje broj: #16315

    Poštovani doktore,
    javljam Vam se iz Kanade sa željom da ćete nam pomoći i dati savet. Muža leče već 7 godina od ankcioznosti, depresije, post traumatskog poremećaja ne mogavši naći prave lekove. Došao je u situaciju da su mu toliko veliki enzimi jetre da kako doktor kaže izgleda kao kod teškog alkoholičara. Pored toga ima masnu jetru i prije par godina mu je radena biopsija i nalazi su bili uredu. Zbog tolikih velikih enzima u jetri jako smo zabrinuti, pa bih Vas molila da mi kažete šta Vi preporučujete. Ima li kakav lek da se smanje enzimi? Nalaz za hepatitis je negativan.Ovde doktori ništa ne preduzimaju, on je i dalje na nekom sada drugom leku jer mu je konstatovana dijagnoza Biopolar Disorder. On bez lekova ne može,,pokušao je 2 meseca i nakon mnogo problema ponovo ih je počeo piti.
    Recite mi molim Vas šta da radimo, ima 41 godinu i ne pije alkohol godinama. Doktor kaže da su mu enzimi veliki od lekova.
    Srdačan pozdrav iz Kanade

    Odgovoreno: 11. 12. 2008.

Komentari na pitanje: #16315

    • Jovan Gorgiev 19. 08. 2022.

      Postovani doktore javjam se iz makedonije. Imam ankcioznost so panicni napadi probao sam bez lekova nije islo, Pa sa bio na doktor rekao mi je probam da pijem ansilan 10 mg jedna tableta ujutro jedana uvece. Ja bolje nisam se nikad osecao imao sam veliku psihicku i fizicku energiju napadi su nestali osjecao sam se fenomenalno. Pio sam jedno 3 meseci po dve tableti jos tri meseci samo po jednu i tako sam ih prekinao bez nikakva zavis.Godina dana bez tablete sam bio okej dok nije doslo do nekih domasni problemi i polako se opet vracala ankcioznost sa napadi. Ali nazalost vise nemogu naci ansilan (medazepam) vise ih nema pio sam helex, zepira, lorsilan asentre nista mi ne pomaze kao medazepam neznam sta da radim. Cenim vas odgovor us postovanje hvala vam nadam se da ce te mi pomoci

Ostavite komentar