1. Pitanje broj: #15549

    Poštovani doktore,
    od pre možda mesec dana imam probleme u predelu anusa, odnosno imam osećaj kao da se nisam potpuno ispraznio, imam osećaj da imam nešto u anusu. Nema bolove nemam krvarenje, ne nadima me ponekad svrbi.
    Molim Vas da mi odgovorite šta da radim i u čemu je moj problem . Da li je u pitanju rak?

    Odgovoreno: 21. 11. 2008.

Komentari na pitanje: #15549

    • Zeljko lukic 19. 02. 2012.

      Postovani doktore bio bi vam zahvalan da mi odgovorite na pitanje sta znaci iritabilnost rektuma i sta u stvari znaci sigma debelog creva?

    • Postovani doktore imam bol slabijeg inteziteta u desnom luku ispod rebra i u donjem levom kvadrantu stomaka, uz to imam i pojacane gasove, ali to sam uvece mi se desava preko dana mi je ok, a creva pocnu da mi krce, d ali je moguce da imam sindrom iritabilnog kolona? Da li sindrom iritabilnog kolona moze da zahvati zadnji segment creva ili rektum i da remeti praznjenje creva?

    • Zeljko lukic 26. 01. 2012.

      Postovani doktore imam i problem da kada idem u wc imam u pocetku formiranu stolicu, pa posle pri kraju pljosnatu stolicu kao nesto kasasto, cuo sam da se to pojavljuje kod sindroma iritabilnog creva. Zanima me vase misljenje jer je to opasno da imam takvu stolicu a nemam krvarenja ne krvarim. Sta bi to po vama moglo da bude?

    • Zeljko lukic 20. 01. 2012.

      Postovani doktore mene brine mnogo to imam osecaj nedovoljne ispraznjenosti posle defakcije, kao da nesto zaostaje u zavrsnom crevu, imam i pritisak u tom predelu na zavrsno crevo ali se on izgubi, imao sam jutros kad sam bio u toaletu tankku stolicu prekrivenu sluzi, bojim se mnogo iskreno da nije rak rektuma, mlad sam imam 23 godine, mnogo se plasim. Sta bi to po vama moglo da bude?

Ostavite komentar