1. Pitanje broj: #14811

    Poštovani,
    Ja sam ženska osoba na 60 godina. Pre 4 god. imala sam bolove i teške napade u stomaku, tako da hrana išla gore dole, osećala sam naduvenost i to sve na levoj strani. Posle napravljenog UREA testa rekli su mi da imam HELIKOBACTER PYLORI i bila sam na terapiji antibioticima i Losek tablete 2 puta na dan, to je malo pomoglo, ali opet sam imala slične simtome i zbog toga sam produžila sa losek om 20 mg na dan i bilo je dobro neko vreme, a onda se opet pojavio isti problem. Zbog toga još 3 puta sam imala UREA testi sve je bilo negativ. Pošto problemi nisu prestali, imala sam i GASTROSKOP. gde su pronašli da oesophagus je normal, stomach normala a u DUODENUM mildpatchy erythematous bulbar duodenitis. Pravili su biopsiju i bilo je NEGATIV. E sad je sve gore imam svaki dan bolova i jako pečenje u vrhu stomaka, pa me GP stavio na nexsum 40 mg .i motilium 3 puta po 1 tableta od 10mg na dan. I evo sada malo, sasvim malo pomoglo, jer sve ove tegobe bile praćene i sa kratkim aritmijama.
    Da li ovo može da bude opasno i da li bi trebalo da pravim novi endoskopski pregled sigurnosti radi, jer ne volim da završim sa nekim teškim oboljenjem.
    Puno hvala,
    MAKEDONKA U AUSTRALIJI.

    Odgovoreno: 17. 11. 2008.
    • Postovana, Vase aritmije su ocigledno povezane sa zxeludacnom kilom, nisam procitao da je ona dijagnostikovana. Lekove koje ste uzimali i pre i sada su izvanredni. predlazem da uradite 24h phmetriju kojom bi se videlo u koje doba dana i noci se kiselina iz zeluca vbraca u jednjak, kada Vi i dobijate tegobe. Ne plasite se za posledice. Pozdrav

Ostavite komentar