1. Pitanje broj: #14338

    Poštovani doktore,
    Pišem Vam ponovo, jer mi je potreban savet. 22. oktobra imala sam intervenciju u totalnoj anesteziji na dnevnoj hirurgiji VMA, kada mi je uklonjen polip iz analnog otvora. Medjutim, moj glavni problem zbog kog sam i rešila da se nakon godina trpljenja muka obratim lekaru je taj što je pre oko 6 meseci anus počeo nenormalno jako da me boli nakon defekacije, tako da sam morala da pijem brufen i da ležim po nekoliko sati po izlasku iz kupatila. Zbog jakih bolova navikla sam se da idem u WC na dva dana. Inače, meni već dugi niz godina ispadaju i povremeno krvare hemoroidi (ono što izadje – unutrašnji i spoljni je veličine kajsije), ali dok nije bilo bolova mogla sam s tim da živim. Nakon intervencije kada mi je uklonjen samo polip (ne znam koji je bio razlog doktora da me ostave u bolovima), postalo je sve 1000 puta gore. Plašim se (čak to i sanjam) da odem u kupatilo, jer me i defekacija, a naročito vraćanje hemoroida, boli nepodnošljivo i pored sedenja u toploj kupki. Zatim dobijem temperaturu od 37,2 do 37,5 i pijem od dva do tri Diklofenac Duo da bi mi bol oslabila, a ne nestala nakon 7 – 8 sati. Kada sam otisla na drugu kontrolu nakon operacije prvi put je doktor (drugi doktor, a ne onaj koji je me je ranije pregledao i onaj drugi koji me je operisao), obratio je pažnju na to što se žalim na bolove i zakazao mi je novu operaciju (a i prva je bila jako bolna) za 25. novembar. On je video da imam, pored spoljnih ispadajućih hemoroida, fisuru i trombozirani unutrašnji hemoroid, koji su ustvari uzrok tih bolova.
    Molim Vas da me posavetujete vezano za temperaturu i terapiju – da li je ta temperatura normalna i šta da radim da ne bih pila toliko lekova koji će mi uništiti želudac i da li ću, ako odem i zamolim za injekciju diklofenaka pre defekacije, imati manje bolove prilikom vraćanja hemoroida? Da li će mi uopšte dati tu injekciju? I još nešto – mnogo me je strah kako ću otići na operaciju, jer logično, pre odlaska u bolnicu treba da idem u WC, ali nakon toga neću moći da hodam, a ne znam da li smem da pijem lekove pre prijema u bolnicu da bih otišla do tamo. Sada opet idem u WC na dva dana, a posle mi je još gore zbog tvrde stolice. I zbog čega mi to sve nije uradjeno odjedanput na operaciji koju sam dosta platila?
    Hvala Vam na dosadašnjim savetima i hvala na čitanju mog pisma, jer mi je toliko teško da ne znam šta više da radim sa sobom.

    Odgovoreno: 12. 11. 2008.

Ostavite komentar