1. Pitanje broj: #13995

    Poštovani,
    moj otac ima 70 god. Nakon 8 god. čestih holangitisa i holecistitisa (koji su jednom doveli do pankreatitisa, jer je došlo do začepljenja papile Vateri koja je endoskopski "otpušena"- dr Mirko Bulajić) klasičnom operacijom je učinjena holecistektomija (dr Miroslav Milićević). Koristi Ursofalk zbog izuzetno guste i pastaste žuči. Ranisan, Pankreatin takođe. Uz to i gomilu kardioloških lekova, jer je težak srčani bolesnik (2 operacije bay-pass). Operisao je i karcinom prostate, srećom lokalizovani, gradus I (dr Jovan HadžiĐokić). Kao mlad imao je čir na dvanaestopalačnom crevu. Poslednjih nekoliko meseci žali se na povremene bolove u gornjem delu stomaka, nekad zrače desno, ovih dana levo, a pre nedelju dana imao je jak bol u epigastrijumu koji ga je podsetio na onaj iz vremena žučnih kolika. Bol je nestao na Ranisan i Buskopan- u strahu je uzeo oba leka, tako da ne znam koji je pomogao. Sutradan je usledila temperatura koja je prošla da bi se ponovo javila nakon par dana i nestala. Poslednjih godinu dana imao je u nekoliko navtrata po nekoliko dana uporne kašaste stolice (uz jake grčeve creva koji nisu bolni) čija analiza ništa nije pokazala. Uz dosta probiotika bi prolazilo...
    Da li je moguće da ponovo dolazi do nekog začepljenja na nivou holedohusa i papile Vateri ili je ovog puta u pitanju želudac ili crevna infekcija...?
    Hvala Vam unapred!

    Odgovoreno: 31. 10. 2008.

Ostavite komentar