1. Pitanje broj: #13678

  Poštovani,
  javljam se ponovo. U pitanju je bio proliv par meseci, rađena kolonoskopija i dijagnostikovan iritabilni kolon. Sada imam po jednu, do dve kašaste stolice dnevno. Pošto imam bolove u vidu pečenja ispod levog rebra, Vi ste mi predložli da uradim gastroskopiju i uradila sam. Dijagnoza je incopetentio canalis pylori, reflux antritis, reflux oesophagitis gr. i nađena je lamblija u duodenalnom soku. Doktor mi je rekao da mi se žuč vraća iz duodenuma u želudac. Od th uzimam Controloc 40 ujutru, šumeći Ranisan uveče i Triagil 2*2, 3 dana, pa ponoviti posle deset dana još dva dana.
  Možete li mi reci nešto više o lambliji i mojoj dg? Koliko dugo ću još imati osećaj pečenja u želucu? Da li se uspešno leči?

  Odgovoreno: 27. 10. 2008.
  • Poštovana,
   terapija je adekvatna, predlažem da uzimate i kapsule Ursofalka zbog refluksa žuči u želudac. Refluks ezofagitis, ako se ne leči može dovesti do ozbiljnijih oštećenja sluzokože jednjaka, pa čak i do suženja jednjaka i nekih ređih ozbiljnijih entiteta. Lamblija zna da bude uporna i da bude prisutna i žučnom sadržaju. Očekujem da Vam pečenje u želucu na ordiniranu terapiju brzo prođe.
   Pozdrav

Ostavite komentar