1. Pitanje broj: #13409

    Imam 43 godine, operisala sam štitastu žlezdu 2001. god., Diskus herniju 2006 , žućnu kesu takođe 2006 zbog polipa, imam problema sa vratnim i lumbalnim delom kičme i dalje. Međutim, ono što mi se ranije povremeno dešavalo i što je pitanje za Vas, to su krvarenja iz debelog creva. Ranije se to dešavalo par puta mesečno i uglavnom pred mesečni ciklus. Kolonoskopiju sam radila 2002 i utvrđeno je da postoje unutrašnji hemoroidi, 2004 na ponovljenoj kolonoskopiji ništa nije pronađeno, čak ni hemoroidi. U zadnjih par meseci to je svakodnevno uz vrlo obilna krvarenja, to prosto teče. Dešava mi se da uopšte i nemam stolicu, već samo krv koja tako ističe. Spoljnih hemoroida nemam. Strogo vodim računa o higijeni, a i o ishrani. Posle stajanja od recimo pola sata ili hoda počinje da me boli čmar i imam utisak da će početi utroba da mi ispada. U proteklih 15 dana imam temperaturu do 37,5 , leukociti 10,2, sedimentacija 27, fibrinogen 5,35, holesterol 6,49, trigliceridi 2,51. Napominjem da su fibrinogen, holesterol i trigliceridi povećani u zadnjih godinu dana, trigliceridi su mi u maju bili 10, holesterol 8. Svi ostali nalazi su u granicama normale. Posle ove dve kolonoskopije, zaista više ne bih imala snage za ponovni takav pregled.
    Da li je moguće da tako obilna krvarenja prouzrokuju unutrašnji hemoroidi? I da li znate kako da dođem do dr Krivokapića?

    Odgovoreno: 25. 10. 2008.
    • Poštovana,
      krvarenja iz hemoroida mogu da prouzrokuju tako obilna krvarenja da budu neophodne transfuzije krvi. Najverovatnije da imate hemoroide ili perianalnu fisuru. Profesor Krivokapić radi u KS Srbije u Beogradu, a privatno u BIZ centru na Novom Beogradu.
      Pozdrav

Ostavite komentar