1. Pitanje broj: #13030

    Poštovani,
    već sam Vam pisala o bolesti mog supruga, kod koga se liječi, koju terapiju koristi, kao i o prognozi dr Dušana Mandića, sa kojom ste se i Vi složili. Prethodna dijagnoza: varrihosis hepatis decomp., varices oesophagii gr II, gastropatis portalis, cirossis hepatis decomp., uznapredovala ciroza, uvećana slezina i žuč sa dosta sitnih konkramenata. Tada nam je doktor rekao da je to neizlečiva bolest i da se ljekovima može samo usporiti i da mu je jedini spas transplatacija jetre, kao i da se jetra može regenerisati kod njega, ali u suprotnom smjeru, tj. da će raditi na štetu organizma. Meni lično je saopštio da mogu da puknu varikoziteti u jednjaku, da otkažu bubrezi, što sve ima fatalan ishod i da takvi bolesnici žive koliko srce može da izdrži.
    Međutim, na kontrolnom pregledu 16.10., kad je rađena gastroskopija, doktor nam saopštava da je bolje i da postoji mogućnost oporavka. Iskreno ja u čuda ne verujem i nelogično mi je u mjesec i po dana postaviti dve različite dijagnoze, pa me interesuje Vaše mišljenje, jer nisam imala priliku nasamo popričati sa doktorom.
    Da li je stvarno moguće da se moj suprug oporavlja ili je to možda samo lažno davanje nade, prvenstveno zbog njega, jer je prethodna dijagnoza u vezi transplatacije imala psihičke posledice po mog supruga. Sadašnja dijagnoza: Ezofagoskopija: jednjak prohodan celom dužinom, prisutni varikoziteti do gr 1 plus. Gastroskopija: znaci portne gastropatije. Inverznom skopijom forniksa i kardija: b.o. Pilorus pravilan, prohodan. U antrumu hronične erozije. Duodenoskopija: znaci bulbitisa. Varices oesophagii gr 1 plus, gastropatija portalis, cirrhosis hepatis comp. Nalaz krvi: glukoza 5,5, holesterol 2.8, trigliceridi 0.77, SGOT 43, SGPT 24, proteini ukupni 64.7, albumini 38.3, globulini 26.4, trombociti 125000, gama GT 25, Er4.05, Le 6.5.
    Molim Vas za najiskrenije mišljenje i unapred Vam se zahvaljujem.

    Odgovoreno: 25. 10. 2008.

Ostavite komentar