1. Pitanje broj: #12966

    Imam 35 god. Dosta sam nervozne prirode i vrlo sam osetljiv. Sva ta nervoza mi ide na organe za varenje. Inače imao sam problema sa čirom na dvanaestopalačnom crevu jedno 10 godina. Taj čir je zalečen. Pre dve godine radio sam i rektoskopiju. Pregledano je 20cm debelog creva. Konstantovani su hemoroidi drugog stepena. Ostalo je sve uredno.
    Sada me muči sledeći problem: Pre jedno 10 meseci bio sam pod jakim stresom i koristio sam antibiotik Hemomicin zbog jake urinarne infekcije. Infekcija je time izlečena, ali mi je nastao sledeći problem: Osećao sam nadimanje u crevima i krčkanje sa dosta gasova. I dalje sam bio pod stresom i vrlo nervozan pa sam te simtome pripisivao lošem psihičkom stanju. U martu ove godine odradio sam ultrazvuk abdomena i kompletne analize krvi. Čak sam radio i test za štitastu žlezdu. Sve je bilo u najboljem redu. Ovaj problem sa crevima je i dalje trajao pa sam pre mesec dana odradio koproculturu i pri tome je otkrivena candida albicans. Lekar mi je prepisao Mycoseb 2X1 tabletu i kapsule probiotika 10 dana. Lek je veoma nezgodan za jetru. Stalno sam pio vode usled žedji koja mi se javljala. I posle svega siptomi su ostali isti. Inače stolica mi je u zadje vreme dosta tečna. Nema krvi u njoj. Pražnjenje creva je jednom dnevno i to ujutro. Posle toga javlja mi se nekad osećaj u crevima kao da ću da dobijem dijareju ali se to ne desi. Kada sam nervozniji i napetiji simptomi su jači, u suprotnom kada sam smireniji siptomi su slabiji ili ih i nema. Posle terapije na candidu, radio sam ponovo koprokulturu i candida je i dalje prisutna.
    Molim Vas da mi date neki savet šta dalje. Na kolonoskopiju stvarno ne smem da idem. Molio bih Vas ako možete nešto da me posavetujete na osnovu ovih siptoma.
    Unapred zahvalan.

    Odgovoreno: 25. 10. 2008.

Ostavite komentar