1. Pitanje broj: #12406

    Poštovani,
    moram Vam pohvaliti sajt, prosto je neverovatno, kako čovek može doći do ovako kvalitetnih informacija u vezi zdravlja.
    Naime, moj problem je sledeći: unazad dve, tri godine moj sin koji ima 14 godina, dobijao je temperaturu 37,1-37,3 i to je \" vukao \" po mesec dana i to otprilike baš u ovo vreme. Žalio se na malaksalost, a mi smo to povezivali sa temperaturom. Prilikom analiza krvi koje je radio, obično se završavalo na nekim lekovima ili je temperatura prestajala. Jedne godine su sumnjali lekari na \" virusnu mononukleozu \" kako su nam rekli, ali nije bilo to u pitanju. Danas su nam stigli novi rezultati u kojima je povećan Bilirubin na 24,5 tako da nam je lekar preporučio odlazak u bolnicu na detaljnije ispitivanje, a sumnja na neki \" žilet sindrom \" ili stručno Gilbertov sindrom.
    Možete li mi nešto više reći o istom, preporuka šta dalje raditi, da li je to opasno i Vaše preporuke. Svaki Vaš savet će biti dobrodošao.
    Unapred zahvalan,
    Dejan

    Odgovoreno: 10. 10. 2008.
    • Poštovani,
      Žilber-ov sindrom predstavlja deficit enzima usled čega su povišene vredbosti bilbirubina. Temperatura verovatno nije povezana sa ovim sindromom. Žuta prebojenost se potencira nakon fizičkog napora i gladovanja, ali nema nikakve posledice, muškarci koji imaju ovaj sindrom služe vojsku. Postoji par testova kojima se ovaj sindrom dokazuje. Budite bez brige.
      Pozdrav

Ostavite komentar