1. Pitanje broj: #5033

  Postovani dr.pozdrav iz Beograda. Imam pitanje za Vas: Od pre mesec dana a nakon prelezanog gripa koji je trajao 8 dana poceo je da se javlja jedan problem prvo stidljivo a kako je vreme odmicajo sve jace i jace.U pitanju je dijareja koja traje...uz put imam nadimanje stomaka,gasove,nadutost stomaka i nemam osecaj gladi uopste.stolicu koja je 3-4 puta dnevno u zavisnosti sta pojedem a nejedem zadnjih 15 dana nista sto nije bareno. po savetu lekara uradio sam pre 4 dana analize krvi i analize koprokulture i stolice na okultno krvavljenje i nalazi koprokulture i stolice na krvavljenje su negativni odnosno patogene bakterije i gljivice nisu izolovane a "ADLER WEBER"je negativan. pre 4 meseca sam iz drugih razloga(hemoroidi)uradio kolonoskopiju(Dr.M.Spuran KCS)i nalaz je bio negativan. Od lekova sam pio Nystatin 3x1 i probiotik.Obzirom da sam srcani bolesnik sa 4 bypass-a i nekoliko stentova(Dr.S.Stojkovic KCS) na istim by-pass-evima pijem jos concor od 2,5mg.monizol 20,sortis 20mg i bromazepam po potrebi.koristio sam kardiopirin ali kako imam problema sa stomakom prestao sam da ga pijem. Molim Vas za misljenje koji su po vama pravci daljnjeg ispitivanja i sta bih ja trebao kao pacijent da uradim za sebe da bi se situacija normalizovala. Hvala i izvinite na poduzem pismu.

  Odgovoreno: 06. 05. 2008.
  • Postovani,
   Vi ste uradili gotovo sve sto je bilo potrebno za tegobe koje imate. Najlogicnije je bilo predpostaviti da ste u toku viremije poremetili crevnu floru i da je doslo do porasta kolonija gljivica, ili da su antibiotici, ako ste ih uzimali ostetili sluyzokozu debelog creva. Medjutim sluzokoza debelog creva nije ostecena, anema ni gljivica u stolici. Predlazem da uzmete Caps. Flonivina BS 3x2 i Drag. Digestala 3x1.. Ukoliko su tegobe i dalje prisutne ima indikacija da se uradi i pasaza tankih creva i odrede hormoni stitne zlezde.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #5033

  • Imam pitanje otkrili su mojoj mami bakteriju adler weber pozitivan pre toga je tri meseca pila atoris za masnocu imala je cestu stolicu dok je pila tu terapiju kao i sada kad je nepije. A potom pije i lekowe za pritisak ima weoma slab apetit i swe sto pojede to izbaci. Sta dalje gde da se obratimo jako se brinem jer ljudi swasta pricaju o toj bakteriji

  • MICA SILJKOVIC 29. 07. 2012.

   Pisem iz kragujevca-da li možete da mi objasnite sta ovo znači: bakterija: negativan adler weber? Hvala unapred!!!

Ostavite komentar