1. Pitanje broj: #4996

  Postovani doktore, molim Vas da mi pomognete vasim savetom sta da radim? Pre dve godine sam pio preparat za misicnu masu-Scitec Mass 20 i od tad imam povremeno jednu vrstu gadljivosti koja varira u toku dana.Svi nalazi zeluca su u redu a ja pored toga osecam smetnje narocito u jutarnjim casovima.Poceo sam da uzimam Gelusil-Lac i to mi donekle ublazava te simptome ali ne u potpunosti.Cesto imam podrigivanja.Skoro su mi otkrili u brisu grla streptokoku i kandidu u grlu ali to je sada reseno i ne verujem da je od toga. P.S Ne znam da li je bitno ali i ovo da vam napomenem, nemam reda u ishrani tj jedem kad stignem, volim da spavam, cesto preskacem dorucak i onda samo rucam i veceram, ali zato bih cele noci samo jeo i tada nemam nikakve smetnje.Ne znam da li je to zbog poremecaja metabolizma pa samim tim sam poremetio svoj digestivni trakt i zato imam takav problem?Imam 22 godine, visok sam 188 cm i imam 80 kg.Molim vas da li je bitno da se jede u isto vreme, sa koliko sati razmaka izmedju obroka da ne bih imao taj problem?Takodje, apetit nemam kad ustanem nego tek par sati posle toga! Molio bih Vas da mi pomognete svojim strucnim savetom i u nadi da cete mi pomoci da resim ovaj moj problem, unapred vam se zahvaljujem!

  Odgovoreno: 06. 05. 2008.
  • Postovani, odredjeni pravi;ni rezim ishrane je svakako potreban, pogotovu da se ima najmanje 3 obroka u toku dana, i da se izbegava kasni nocni obrok. Tegobe koje navodite potencijalno mogu biti vezane i za preparat koji ste uzimali. Pa ipak, predlazem da se uradi gastroskopija, pregled jednjaka, zeluca i
   duodenuma sa endoskopom i da se sagledaju potencijalna ostecenja sluzokoze, ukljucujuci i postojanje cira na dvanaestopalacnom crevu.
   Pozdrav

Ostavite komentar