1. Pitanje broj: #4520

  Poštovani, ovo pitanje sam već postavio na jednom drugom forumu, ali nisam bio zadovoljan sa odgovorom, tako da ću ga postovati ovde u želji za drugom dijagnozom. Ovako, da krenemo. Pre jedno mesec i po dana počeo sam da imam zdravstvene probleme. Dešava mi se da dobijem "napade" koji se manifestuju tako što osećam neku vrstu pritiska i stezanja u stomaku odmah ispod grudnog koša praćen sa pojačanim lupanjem srca i ubrzanim pulsom. Ponekad je propraćeno sa bolovima na celoj levoj strani grudnog koša, poteškoćama pri disajnu, pulsiranjem u stomaku ili kratkim oštrim bolovima u predelu stomaka. Noću mi se dešava da ne mogu da zaspim do ranog jutra zbog toga. Ne znam dali na pravom mestu postavljam pitanje tako da ne znam dali i ovo što ću sada navesti ima veze sa tim ali nije na odmet i to spomenuti, takođe veoma učestano podrigujem tokom dana i mokrenje je takođe veoma učestano. Apetit nisam izgubio ako je to od neke važnosti. Uporno sam izbegavao ići kod lekara nadajući se da će proći, ali jednom mi je bilo toliko loše da sam morao otići u hitnu (bila je noć tako da dom zdravlja nije radio). Lekar iz hitne je uradio EKG, rekao je da je ekg normalan, da je puls bio 80, da sam imao blago povišen pritisak i rekao mi je da je sve to na stresnoj bazi. Prepisao mi je da neko vreme pijem Bedoxin i Bromazepam i još jedan lek koga se ne sećam. Ali ja se uopšte ne osećam stresno. Ali sve gore navedeno se i dalje dešava plus sam dosta malaksao i vrlo lako se umorim. Smatram da sam sa razlogom zabrinut jer mi se ovako nešto nikada nije dešavalo. Molim vas da me posavetujete šta dalje da činim. Hvala unapred.

  Odgovoreno: 24. 04. 2008.
  •   Postovani ,

   Najverovatnije da imate zeludacnu kilu, odnosno stanje gde deo zeluca povremeno prelazi u grudnu duplju syo moze da pravi sve subjektivne smetnje koje ste pomenuli.

   Potrebno je da uradite endoskopski pregled jednjaka zeluca i duodenuma gde bi se procenile i potencijalna ostecenja sluzokoze.

   Pozdrav

Ostavite komentar