1. Problemi usne duplje

  Pitanje broj: #151944

  Poštovai,

  Već duže vreme imam odredjene tegobe za koje nije ustanovljen uzrok, pa me zanima da li je moguće da patim od nekih alergija i kako to da utvrdim. 
  Naime, vrlo često mi se dešava da se probudim sa natečenom resicom u grlu koja naleže na koren jezika i uporno me davi. Nekada to traje par dana, a nekada se povuče u toku jednog dana. Takođe, vrlo često mi natiču desni i nepce i javljau se bolne afte svuda po usnoj duplji. 
  U poslednje vreme sve to bude propraćeno, sa natečenom sluznicom nosa, peckanjem u nosu i grlu, kao i zatvaranjem grla te i sa jako otežanim disanjem. Bio sam kod orl specijaliste, kod stomatologa, maksilofacijalnog hirurga, hematologa, radio preglede, davao briseve na analizu, i sve je uglavnom bilo dobro, ali sve te tegobe se i dalje nastavljaju. Često desi da dok dobijem zakazan termin za orl te tegobe baš tada ne budu izražene kao inače. Lekar mi je napomenuo da se sretao sa sličnim slučajevima i da veruje da to može biti alergija na neki sastojak iz hrane. Konstantno pijem odredjene suplemente kako bi mi imuni sistem ojačao, ali oni ne utiču na poboljšanje ove vrste tegoba. 
  Kako u mojoj oklini nema alergologa ni imunologa, zanima me koje bi analize bilo najoptimalnije da se urade? 
  Da li uraditi intoleranciju na hranu i koji tip tog testa ili analizu na nutritivne i inhalatorne alergene? 
  Takođe, zanima me da li postoji mogućnost alergije na B vitamine, jer sam primetio da kada god popijem kapsulu B kompleksa, skoro je neminovno da sutradan resica nateke, mada je sigurno da postoji još nešto što mi stvara ove probleme. Imam 28 godina, nisam pušač, ne konzumiram alkohol i trudim se da se što zdravije hranim. 
  Hvala

  Odgovoreno: 02. 05. 2017.

Komentari na pitanje: #151944

Ostavite komentar