1. Pitanje broj: #32862

  Poštovana,
  Pre 16 meseci rodila sam devojčicu koja je na rođenju bila teška 2800gr a dugačka 50cm ocena na rođenju je bila 10. problem koji imam tiče se detetovog veoma slabog apetita od 5 meseca (do 5 meseca je odlično napredovala). Dete pojede veoma malo čvrste hrane u obrocima a zatim odbija okretanjem glave ili burnim negodovanjem. Dete je više puta pregledano laboratorijski, rađena je biohemija i k. slika, rađen je uz abdomena i svi lekari me ubeđuju da težina i apetit nema veze sa zdravljem detete ali ja ipak brinem. Naime, dete nije mršavo samo je sićušno i teži tek 8800gr.
  S obzrom da je moj suprug "nizak" a oboje smo pošli u prvi razred osnovne škole sa 19 kg interesuje me da li genetski faktor može da ima uticaj i na apetit deteta?
  S poštovanjem Milena Stamatović Grujić

  Odgovoreno: 07. 07. 2009.
  • Poštovana,
   Genetski faktor ima uticaja na definitivnu visinu deteta i ako je stav Vašeg pedijatra da nema mesta daljim ispitivanjima nastavite zajedno da pratite dalji razvoj i apetit deteta. Ako bilo kakve ima tegobe vezane za neku vrstu hrane to prijavite lekaru pa će se neka detaljnija ispitivanja dodati.
   Pozdrav.

Ostavite komentar