1. Pitanje broj: #32862

    Poštovana,
    Pre 16 meseci rodila sam devojčicu koja je na rođenju bila teška 2800gr a dugačka 50cm ocena na rođenju je bila 10. problem koji imam tiče se detetovog veoma slabog apetita od 5 meseca (do 5 meseca je odlično napredovala). Dete pojede veoma malo čvrste hrane u obrocima a zatim odbija okretanjem glave ili burnim negodovanjem. Dete je više puta pregledano laboratorijski, rađena je biohemija i k. slika, rađen je uz abdomena i svi lekari me ubeđuju da težina i apetit nema veze sa zdravljem detete ali ja ipak brinem. Naime, dete nije mršavo samo je sićušno i teži tek 8800gr.
    S obzrom da je moj suprug "nizak" a oboje smo pošli u prvi razred osnovne škole sa 19 kg interesuje me da li genetski faktor može da ima uticaj i na apetit deteta?
    S poštovanjem Milena Stamatović Grujić

    Odgovoreno: 07. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Genetski faktor ima uticaja na definitivnu visinu deteta i ako je stav Vašeg pedijatra da nema mesta daljim ispitivanjima nastavite zajedno da pratite dalji razvoj i apetit deteta. Ako bilo kakve ima tegobe vezane za neku vrstu hrane to prijavite lekaru pa će se neka detaljnija ispitivanja dodati.
      Pozdrav.

Ostavite komentar