1. Pitanje broj: #18890

  Poštovana,
  u velikom sam problemu i molim Vas za brz odgovor. Imam dete od godinu dana koje je prošle nedelje dobilo upalu ušiju sa visokom temperaturom. Javili smo se pedijatru koji je propisao deset dana po 5 ml pancefa, par dana je detetu bilo bolje a onda je opet dobilo temperaturu oko 38 i počelo da kaslje,ja sam opet otrcala kod pedijatra uzasno uplasena. Elem, da skratim data je krv i mokraća na analizu i rezultati su sledeći......krvna slika...Le 6.8,Ly 44.0,Mo 21.1,Gr 34.9,Er 3.5,Hgb 10.2,Plt 224.......mokraca Ph 5,Proteini pozitivno,Le 15-20, epitelne ćelije ima, Ca ohalata, bakterije ima.
  Molim Vas, recite mi da li ovo predstavlja neko oštećenje bubrega? Danas smo dali urinokulturu i rezultat stiže za dva dana.
  Hvala unapred

  Odgovoreno: 11. 01. 2009.
  • Poštovana, nalaz u urinu ukazuje na infekciju mokraćnih puteva. Obzirom da se povišena temperatura ponavlja radi se najverovatnije o neefikasnom antibiotiku. Terapija je najefikasnija kada se antibiotik primeni po antibiogramu. Ako se dokaže sigurno urinokulturom infekcija, neophodan ultrazvučni pregled bubrega i konsultacija dečjeg nefrologa, naročito ako je dete ženskog pola.

Ostavite komentar