1. Pitanje broj: #17363

    Poštovana dr,
    prijasnja konverzacija:
    "Poštovana,
    kći od 5 i po godina se jutros probudila sa ulepljenim očima. Ispirem kamilicom, fiziološkim rastvorom i mažem hlormfenikolom tri puta dnevno. Da li je to dovoljno? Kako da razlikujem virusni od bakterijskog konjuktivitisa? Inače je već 2 nedelje bolesna. Najpre ju je bolelo grlo, pa je počeo curiti nos, sada samo ima začepljen ponekad nos i kašlje. Inače bolesni smo i beba od 3 meseca i ja :( Poštovana,
    primenite Sol. Acidi borici tri puta dnevno a nakon toga ung. Enbecin ili Chloranphenicol par dana, što je sasvim dovoljno. Ukoliko imate poteškoća sa aplikovanjem masti možete primeniti i antibiotski rasvor za oči - Tobrex."
    Sada mi se i beba od 3 i po meseca zarazila :( Da li i njemu mogu da kapam Tobrex? Ako da koliko dugo i kako često? Nema baš mnogo, ali kada se probudi ima nekoliko krmeljica u jednom oku, lepljivih. Za 3 dana idemo na vakcinaciju, pa ne znam da li će to smetati tj. da li će moći da primi vakcinu. Takodje Vas molim da mi odgovorite da li uz infekciju streptokokom obavezno mora ići i temperatura i da li grlo mora biti crveno? Starija kći (a i mi ostali) je pre 15-ak dana imala grlobolju 1 dan, onda je počela šmrckati i bio joj je pun nos i to se završilo kašljem i ponekada promuklosti. Kaže da je ne boli grlo samo da je puno bala. Jako kašlje kada krene na spavanje, a ujutro joj je pun nos. Preko dana je sve uredu. Isti simptomi i kod nas ostalih u porodici. Da li je moguće da je to streptokoka?
    Zahvaljujem se unapred na odgovoru.

    Odgovoreno: 19. 12. 2008.

Ostavite komentar