1. Pitanje broj: #16662

  Poštovana doktorka,
  imam sina od 4 meseca. Pre 15-ak dana je imao blagu upalu uha koja je lečena sinacilinom. U toku lečenja se pojavio proliv (ako je to uopšte proliv) u vidu tečnijih stolica nego inače i to po 2-3 dnevno. Pre toga je imao kašaste stolice i to svaki drugi dan ili jednom dnevno. Plaši me da li je ovo proliv i koliko može biti štetan? Danas sam počela da mu dajem tablete liobif, jednu dnevno.
  Da li je to ispravno? I koliko liobif može biti štetan, jer smo ga pili već nekoliko puta ranije kada mu je stolica bila sluzava (po savetu pedijatra)..?
  Hvala

  Odgovoreno: 09. 12. 2008.
  • Poštovana,
   upotreba antibiotika ponekada utiče na disbalans crevne flore, te se tokom lečenja različitih infekcija antibioticima javlja veći broj ređih stolica. Liobif nije štetan kao i lekovi slični njemu (Linex, Probiotic) te se može koristiti duži vremenski period (stroga ograničenja ne postoje). Nastavite sa Liobifom do normalizacije stolice. Iz ove grupe lekova je i Probiokid koji se preporučuje kod cestih infekcija, mesec dana i duže u cilju poboljšanja imuniteta.

Ostavite komentar