1. Pitanje broj: #130427

    Cao imam 25 godina. Problem je bio taj sto mi se na dnu vrata pocelo oticati. Kad sam otisla kod svog dr uputila me je kod orl gde je dr rekla da misli da nije limfna zlezda jer se pomera sa kozom nego otok od ujeda nekog insekta, naravno da sam uradila i nalaze krvi koji po njihovom misljenju nisu alarmanti. Pila sam palitrex i primila 5 injekcija dexason+gentamicin i otok je pomalo spao, ali ja zelim vase misljenje. . . Ovo su rezultati krvi wbc 10. 7 lymph 1. 7 mid 0. 5 gran 8. 5 lymph% 15. 8 mid% 5. 2 gran% 79 hbg 132 rbc 4. 28 hct 35. 1 mcv 82. 1 mch 30. 8 mchc 376 rdw-cv 12. 8 rdw-sd 38. 9 plt 196 mpv 8. 7 pdw 16. 0 pct 0. 170 sedimentacija eritrocita 30 zanima me da li je neki veci problem, hvala vam unapred

    Odgovoreno: 15. 07. 2015.
    • Poštovana,
      Neophodno je da posle antibiotske terapije sačekate nedelju dana, potom ponovo učinite laboratorijske analize krvi. Upoređivanjem starih i novih nalaza, kao i vašeg trenutnog stanja, doći će se do prave dijagnoze.
      u slučaju održavanja otoka na vratu, savetujem vam ultrazvučni pregled vrata i eventualnu iglenu biopsiju promene.
      Pozdrav

Ostavite komentar