1. Pitanje broj: #220876

    Poštovani, imam subferbrilnu temperaturu već 6 meseci. Ujutru mi bude oko 36 sa 4,a uveče 37 ili 37 sa 3 ne prelazi. Nemam nikakve simptome osim jeze i osećaja da mi je hladno i vrući su mi obrazi. Imam 29 godina, bila sam na infektivnom i ks mi je dobra, radili su mi analize na sve moguće viruse(hiv, Cmv....) borelia burgdorferi, virus zapadnog nila... , autoimune bolesti, rtg pluća i srca, ekg, uz abdomena i vrata. Sve mi je bilo negativno. Na kraju su mi rekli da sam imala verovatno jači virus koji je poremetio centar za termoregulaciju. Da li je opasna ova temperatura, ja ko me brine. Hvala unapred na odgovoru

    Odgovoreno: 13. 01. 2024.
    • Postovana,

      Povisena telesna temperatura je znak mnogih oboljenja, a medju njima se nalaze i reumatoloske bolesti. Iz navedenog, moze da se zakljuci da je kod Vas iskljuceno jasno infektivno oboljenje i neka od ostalih oboljenja. Potrebno je da navedete da li imate jos neke simptome osim navedenih. Sto se tice autoimunskih bolesti, za dijagnozu nije dovoljno samo da se urade laboratorijske analize. 

      Srdacan pozdrav

Komentari na pitanje: #220876

    • Nera Mitrovic 14. 01. 2024.

      Hbs Ag neg, Hiv At neg, HCV At neg, Cmv IgG pozitivno 193,8, EBV-VCA IgM neg,CMV IgM neg, TOXO IgM neg, TOXO IgG neg, EBV EBNA IgG neg, West Nile virus IgG IgM neg, C3 sniženo 0,88 donja granica 0,90, C4, RF, AMA, ANA sve dobro. LDH dobar, Feritim 16 donja granica 20.TSH i FT4 dobri. Borrelia neg. Ultrazvuk štitaste dobar, ultrazvuk abdomena i srca dobar. EKG i RTG pluća dobri. Od simptoma samo subferbrilnu temperaturu koju nekada osetim, a nekada ne, uglavnom mi se javi popodne i uveče, ne spada od lekova i ujutru je nemam. Kakvo je mišljenje Vaše, da li treba raditi još neke analize, pošto su meni rekli da nema potrebe, a ja sam zabrinuta?

Ostavite komentar