1. Pitanje broj: #219400

    Poštovani doktore Ivane,

    Imam bolove u zglobovima prstiju ruku koj traju meseca dana, na stopalima i bolovr ukolenima. Od nedavno i u zglobu ramena i lakta. Bio sam na pregledu kod reumatologa i analize krvi su u redu: SE, CRP, anti CCP, ANA, kao i antitela na Boreliju IgG i IgM su u normalnim vrednostima. Urađen je UZ snimak gorenavedenih zglobova i sve je bez oboljenja, a bolovi su i dalje prisutni. Reumatolog me upućuje na pregled fizijatra i dalje lečenje od njega. Da li se slažete sa naedenim ili da zatražim drugo mišljenje reumatologa? Hvala

    Odgovoreno: 05. 12. 2023.
    • Poštovani,

      Kako bi ste opisali Vaše bolove? Da li ste ispitali stanje kičmenog stuba u vratnom i slabinsko-krsnom segmentu? Da li je prvi put da imate ovakve tegobe ili se ovo dešavalo i ranije? Obzirom na nalaze laboratorije, ultrazvuka, kao i ukupno trajanje tegoba sasvim je u redu da posetite fizijatra koji će takođe biti u stanju da Vas prati tokom jednog perioda i ukoliko bude potrebno ponovo uputi kod reumatologa.

      Srdačan pozdrav

Komentari na pitanje: #219400

    • Poštovani doktore, hvala vam puno na odgovoru. Ovi bolovi su se prvi put javili i osećam ih na malim zglobovima prstiju šake i stopala, kao i kolena. Stalno su prisutni. Na kolenima je uočena degeneracija hrskavice i postoji malo izlivene tečnosti. Nisam radio snimanja vratne kičme i slabinskog dela. Pregled reumatologa je urađen veoma brzo i nisam zadovoljan uopšte jer je išlo preko privatnog zdravstvenog osiguranja. Nije mi ni rečeno za šta da se obratim fizijatru. Pored navedenog, imam suvo oko, a od nedavno suvoću usta i privremeni nadražaj kašlja. Plaši me da nije Sjorgen sindrom u pitanju. Od terapije mi je rečeno da uzimam brufen, Glukozamin i vitamin D. Imam insulinsku rezistenciju pa ne znam da li sme uzimati Glukozamin. Neizmerno Vam hvala još jednom.

Ostavite komentar