1. Bolovi unutar vagine usled dužeg stajanja

  Pitanje broj: #163476

  Treba mi savet za majku, ima 62 godine i ima bolove unutar polnog organa usled dužeg stajanja ili nekih drugih aktivnosti. Po izveštaju lekara specijaliste status pregleda je sledeći; “na maloj desnoj polnoj usni ima u potkožni tumor veličine “lešnika”, pokretan, bezbolan. Spad zadnjeg zida vagine.” Dijagnoza je: “neoplasma benignum vulvae i cystis glandulae Bartholin in obs. “ Pobačaja nije imala, rodila je ćerku 11.07.2000. i nakon porodjaja je imala bolove i radjena je incizija apscesa gl. Bartholinisa desne strane.

  Pregled poslednji je radjen 16.08.2016. medjutim zbog posla ona nema zaista vremena da odsustvuje da ne bi dobila otkaz i treba mi savet šta da radimo povodom ovog pitanja i ako se operiše koliko dugo ona mora da miruje i ostalo.

  Odgovoreno: 19. 08. 2019.
  • Nakon ginekološkog pregleda koji navodite u pitanju savetujem operativno lečenje i ph verifikaciju hirurški uklonjene promene, možete intervenciju izvršiti kod nadležnog ginekologa ili plastičnog hirurga. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji i odmah nakon operacije pacijentkinja ide kući i od sledećeg dana je moguće vratiti se svakodnevnim aktivnostima i poslu. Ipak, više mogu reći tek nakon detaljnog kliničkog pregleda.

    

Ostavite komentar