1. Pitanje broj: #7537

    D-re,prvo da zahvalim na profesionalnom odnosu i brzim odgovorima,iako vasa rubrika ima onoliko pitanja koliko sve ostale zajedno. Javljam se nakon vase preporuke da ponovim hormonski status posto sam se zalila na klimaktericne tegobe (38 god). Rezultati su: FSH 8,44 (3-12) LH 4,54 (1,2-9,4) E2 53 (20-85) Moja pitanja su sledeca: - dali to sto mi se E2 smanjio u odnosu na prosli put (pre godinu dana je bio 83) znaci da pocinju nekakve (klimaktericne) promene, imajuci u vidu da mi se i ciklus zadnjih 5 meseci skratio sa 28-29 na 27 dana, i da imam strasne valunge osobito pri promene sredine-kad ulazim u auto ili prostoriju sa puno ljudi; - mozete li mi preporuciti nesto za ublazavanje ovih tegoba,da je prirodno ali ne soju,jer mi ne pomaze a i citala sam kontraverzna misljenja. Hvala jos jednom i pozdrav.

    Odgovoreno: 10. 07. 2008.

Ostavite komentar