1. Pitanje broj: #6437

  Postovani doktore,koliko je mogucnost zatrudneti(ako je sve u redu)par dana pre ovulacije?Pratila sam ovulaciju mikroskopom mejbi bejbi koji mi je pokazao samo jedan dan da je plodan i taj dan sam imala manje bolove u levom jajniku,cak mi je i noga trnula i bila sam sigurna da je ovulacija.Imala sam nezasticen odnos(sa namerom)dan pre ovulacije i to noc sam se probudila sa jednim tupim bolom u predelu materice koji je trajao par sekundi.Da li je moguce da ako dodje do zaceca moze da se oseti kao tup i kratak bol u predeli materice?Sada posle par dana sam dobro i nista ne boli.Da li plodni dani mogu da traju jedan dan?Hvala puno i da vas pohvalim jer mi puno pomazete.

  Odgovoreno: 11. 06. 2008.
  • Plodni dani teorijski traju 5 dana pre i 5 dana posle ovulacije  tako da ste Vi imali odnos u pravo vreme. Tup bol u materici nije nikakav znak a najmanje znak trudnoce- verovatno je bilo nesto od strane mokracnog trakta sto ste Vi protiumacili na opisani nacin. Normalno zacece se desava u jajovodu a oplodjena jajna celija u matericu stize tek 5-6 dana posle ovulacije.Pozdrav.

Komentari na pitanje: #6437

  • hrustic besima 26. 12. 2012.

   Pozdrav mojeje ime besima i imam 34 godine 9 godinasam vec ubraku ijos nemam djece svesam pretrage uradila isvisu uredu ponekadmise javi ostar bol upredjelu materice ibolmise siri prema jajnicima itako da mi bol udari iuljevu nogu u kuku molim vas da mi date neki savjet sta da radim unaprjed hvala

Ostavite komentar