1. Pitanje broj: #5608

    Postovani dr.Stefanovic, Molim vas za savet,imam 36 godina i ovo mi je druga trudnoca. Prosli tjedan u 27 tjednu trudnoce isla sam na ultrazvuk i doktor mi je konstatovao placenta previja marginalis,posteljica na zadnjem zidu nisko,marginalan krvni sud na posteljici na 2,5sm.od OUI gde je prisutno uklestenje,duzina cerviksa 3,5 sm,miom 3,17 sm na prednjem zidu.Primam terapiju tab.gunipral i verapamil i savetovano mi je mirovanje.Zabrinuta sam za ishod trudnoce ,i htela bih da znam dali postoji mogucnost da se placenta povuce nagore.hvalai

    Odgovoreno: 19. 05. 2008.
    • Obzirom da je posteljica na 2,5 cm od unutrasnjeg usca ona nije marginalna vec nisko usadjena sto je povoljnija varijanta i verovatno Vam nece praviti problema. Ako do sada nije bilo krvavljenja velika je verovatnoca da ce sve proteci kako treba -mozda u porodjaju se desi neka epizodica krvavljenja, ali to je sve. Lokalizacija na zadnjem zidu je takva da nema promene lokacije posteljice sto se kod prednjeg zida moze desiti -(udaljavanje od un. usca sa rastom materice).

Komentari na pitanje: #5608

    • Poštovani, Trenutno sam 36 nedelja trudnoće. Doktor u DZ mi je postavio dijagnozu placenta previa na prednjem zidu. Od početka trudnoće imala sam česta krvarenja i pila sam lekove za održavanje trudnoće. Doktor je rekao da moram da se porodim carski zbog dijagnoze i prethodne 2 trudnoće , gde su bebe bile krupne. Doktorka u bolnici se složila sa dijagnozom, ali predlaže vaginalni. Na poslednjem UZ napisala je posteljica na prednjem zidu, 18 mm od unutrašnjeg ušća. Grlić dug 1.5 cm mediosakralan prolazan za prst. Prednjači glavica ploda nad kar.ulazom.AFI 170 pi 0.8 s/d2,3. Koga da slušam za porođaj. Hvala na odgovoru.

Ostavite komentar