1. Pitanje broj: #5335

  Poštovani dr milane Stefanoviću,imam problem sa menstruacijom i bolom u levoj dojci.Imala sam spontani pre dve godine zbog CMV-a, posle pet meseci počeli su problemi sa javljanjem krvarenja i desetak dana pre termina.Koristila sam Janine po preporuci lekara skoro godinu dana ali sam prestala pošto mi je bilo sve gore.javili su mi se bolovi u grudima, lupanje srca, krvarenja.Prestala sam da pijem lekove i bilo mi je bolje skoro 6 meseci.Zadnja nekoliko meseca imam bol i neki čvor u gornjem kvadrantu leve dojke, ne baš mali.Nemam decu a htela bih i imam 36 godine.Pokušavam već 3 godine.Kome treba da se obratim za pomoć, pošto mislim da me moj ginekolog baš ne razume, misli da sam samo zabrinuta zbog trudnoće, ali ja mislim da imam ozbiljni zdravstveni problem.Unapred zahvaljujem na odgovoru.

  Odgovoreno: 12. 05. 2008.
  • Vi imate vise problema: 1. hitno se javite hirurgu da Vas pregleda (dojku)- sa dojkom nema sale (sigurno ce Vam traziti UZ dojke, mamografiju i mozda biopsiju)- postujte sta Vam se kaze- radite to i ne odlazite- to je sada Vas najveci problem.
   2. kada "sredite" dojku obratite se ginekologu koji ce Vas ozbiljno shvatiti i preduzeti adekvatno protokolarno lecenje bracnog steriliteta -jer ocito je da postoji problem koji se mora resavati protokolarno korak po korak da bi se definisao i otkrio problem , a zatim preduzele mere za resavanje i ostvarivanje materinstva; [ iz onoga sto ste mi napisali Vas problem je isuficijentno zuto telo- znaci potrebna je supstitucija druge faze ciklusa, ali kazem potrebno je krenuti od pocetka]
   3. promenite ginekologa- i sami kazete da Vas ne shvata ozbiljno vreme Vam istice znaci uzmite stvar u svoje ruke.

Ostavite komentar