1. Pitanje broj: #23

    Moje poštovanje doktore, Zamolila bih Vas da mi protumačite nalaze polnih hormona. estradiol 128,0 FSH 18,0 LH 12.0 prolaktin 363,0 progesteron 0,92 testosteron 0,7
    Moja doktorica mi je ostala nedorečena s tim da mi je rekla da postoji mali debalans ali ništa drastično. Propisala mi je Primolut-Nor-5. Imam 42 godine i slaba menstrualna krvarenja. Papa nalaz mi je negativan, stepen čistoće 3, grupa II i VI grupa vaginalnog sekreta. Dg. Colpitis i RVF uteri. Hvala unaprijed i srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 25. 02. 2007.

    • Postovana gospodjo moze se reci da je Vas hormonalni nalaz uredan, i primeren vasim godinama pri cemu nemam informaciju kog dana ciklusa je radjen status i koji je Vas problem. Obzirom da Vam je Vasa Dr dala Primolut-Nor pretpostavljam da je u pitanju neka vrsta iregularnosti ciklusa sto se moze objasniti zivotnim periodom koji Vam predstoji a to je perimenopauza. Znaci radi se o vremenskom razdoblju i do 5 godina kada funkcija jajnika popusta, nema ovulacije ili je iregularna sto se odrazava na regularnost menstrualnog krvavljenja.Period kada nase zene ulaze u menopauzu je individualan, a svaka zena ima pravo na 2-4 iregularna ciklusa godisnje ( ne mora da znaci da ste u perimenopauzi). Ako je nalaz Papa testa II onda je to u redu. Stepen cistoce vaginalnog sekreta III iVI ukazuje na bakterijsku i gljivicnu infekciju te bih ja preporucio Vag. Geonystin. RVF uteri znaci da Vam je materica zvaljena (nista zabrinjavajuce).

Ostavite komentar