1. Pitanje broj: #30409

  Poštovana,
  Pre desetak godina počeli su bolovi u lumbalnom delu, koje sam inicirao vadeći teret iz automobila. U početku su bili kratkotrajni, par dana. Sada imam 46 godina i bolovi su učestali, duže traju i intenzivniji su. Prema rtg-u spec. Fizikalne medicine konstatuje lumbalni sy. Lumbalizacija s1, snižen iv prostor l5- s1. Fizikalna th. Vežbe sada mogu da radim i sam, po potrebi uzimam rapten duo. U bolnoj fazi mirovanje. Da li možete da preporučite još neke aktivnosti, da li je neki vid lakše rekreacije dozvoljen?
  Hvala

  Odgovoreno: 05. 06. 2009.
  • Poštovani,
   najbolje da se odlučite za plivanje i vežbe koje ste naučili. Važna je i eventualna korekcija telesne težine. Na vežbama su vam verovatno pokazali i zaštitne položaje za taj deo kičmenog stuba i vrlo je važno da stalno vodite računa o tome i da izbegavate drastično savijanje ls dela.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #30409

  • Molim Vas ima li koji doktor da zna u vezi kuka? Išla sam na snimanje kuka i kod ortopeda oštečen mi je od tableta koje pijem medrol kortikosteroid! Trebam ih ukinuti pijem najmanju dozu sad, da li je dobro da plivam kao što je ortoped rekao? U bazene cilo lito da idem?

Ostavite komentar