1. Pitanje broj: #22001

    Šta mislite o naprslini pete mekapralne kosti desne šake? Da li ima posledica, da li ću mogu dizati teske stvari, koliko se nosi gips? Ima li neka rehabilitacija nokon povrede? Imam 35 god.
     Pozz, Žile Zaječar

    Odgovoreno: 21. 02. 2009.
    • S obzirom na godine, ne bi trebalo da bude problema sa srastanjem i funkcijom. Ako nema nikakvih komplikacija, ako se radi o jednostavnoj naprslini kosti bez oštećenja nerava i krvnih sudova, sve će biti u redu. Nakon skidanja gipsa, ako je prisutan bol i otok, sprovodi se fizikalni tretman. Nakon toga šaka će funkcionisati kao pre povrede.

Ostavite komentar