1. Pitanje broj: #16917

    Poštovana,
    molim Vas da mi protumačite dijaznozu koju sam dobila: polyarthralgia i da mi kažete nešto više o njoj: šta znači, kako se leči, manifestuje itd.
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 13. 12. 2008.
    • Dijagnoza polyarthralgia je simptomatska, što znači da opisuje simptom bola u zglobovima. To bukvalno znači prevedeno na srpski: " bol u većem broju zglobova". Potrebno je, međutim, naći uzročnu dijagnozu tj. otkriti zašto postoji bol u zglobovima i prema tome odrediti vrstu lečenja. Dakle, da bi mogli lečiti zglobove, najpre treba uraditi analize i snimanja, zaključiti šta je u pitanju, a tek onda odrediti pravu terapiju.

Komentari na pitanje: #16917

    • Poštovani i ja imam polyarthralgiju od prije godinu dana. I j a sam u tramvaju izlazila i nogu u koljenu povrijedila. Išla sam na fitnes redovno vježbala. Uzrok bolesti mi ne znaju. Samo sam primjetila na sebi mnogo mi pomaže topliti se zimi nositi vuneni poluver, od vune odjeća također. Ishranu paziti, sok od nara piti i prirodno voće i povrće sa sela domaće uzimati. Što manje stresa i više dobrog sna. To je moje lično iskustvo.

    • Poslovani, moja dijagnoza je polilatralgya, ali mi ni jedan lek nije pomogao, iako sam pila mnoge antgireumatike po savetu lekara od diklofen duo, brufen, analgin, tenaprost, paracetamol, movalis ili meloksikan, zavisi kako kada, aspirin, pa do raznih masti od antireumatske masti, sinedol gel, fastum gel, deep rilip, ketogel, pa do konjske masti, ali mi nista ne pomaze. Meni se je to dogodilo nakon jednog nezgodnog izlazenja iz tramvaja, a zatim sam dobila virus gripa i nikada se vise nisam povratila, a tome ima sada 4 godine, ujutro ne mogu da se dignem ui oslonim na pete, bole me laktovi, prsti na sakama kolena me strasno bole, a takodjer su i naotekla, kicma me boli, gornji deo ljedja me boli, svi mi zglobovi krckaju, a najvise u kolenima. Najvise mi je pomogao soja lecitin u kapsulama. Molim vas da mi objasnite, kako se leci ta bolest i ima li nade da se normalno funkcionise, ja to toliko tesko podnosim, a dosta radim, aktivna sam, tako da nisam ni malo umrtvljena zena koja samo sedi i kuka, ali mi nije dobro stvarno. Kad dodjem kod lekara samo govore morate skinuti kilograme, nemam preteranu tezinu, vecina lekarki i lekara su deblji od mene- hvala unapred.

    • Hvala, hvala, hvala!!! Ja sam nakon 8 godina prvi puta dobila u svojoj dijagnozi pored ostalog i polyarthralgija. Za ovih 7 god gotovo sam postala nepokretna od svojih zglobova. Od svojih 78 otisla sam na 105, i sva dijagnoza je do sada bila debljina. A ja svake godine teze se pokrecem i naravno kile neidu dole. Uz stepenice i niz stepenice 7 god. Nemogu. Nadam se da ce mi temeljitije uraditi nalaye i naci uzrocnik. Tuzna.

Ostavite komentar