1. Pitanje broj: #15559

  Poštovana,
  već dva meseca osećam bol u kolenu, ne mogu ga savijati i okretati bez bola, ali sam zbog posla tek sad mogao kod lekara. Radio sam po ceo dan sa zidarima i pored bola koji sam osećao uz brufene. Molio bih Vas da mi što detaljnije objasnite dijagnozu Synivitis genus 1. dex. Lekar mi je rekao da imam vodu u kolenu i da je koleno zapaljeno. Dobio sam Rantudil f 2x1 lioton gel reumatol gel Da mirujem i stavljam elastični zavoj. Voleo bih da znam šta je taj synovitis, od čega nastaje, da li može da se izleči ili samo zaleči, i koliko je vremena za to potrebno. Da li neadekvatno lečenje može dovesti do većih komplikacija.
  Molim Vas da mi što detaljnije objasnite

  Odgovoreno: 22. 11. 2008.
  • Synovitis je zapaljenje sinovijalne membrane, što izaziva i nakupljanje sinovijalne tečnosti u zglobu. (Sinovijalna membrana je normalno prisutna struktura u svakom zglobu, kao i sinovijalna tečnost). Može se potpuno izlečiti i ne bi trebalo da imate bilo kakve posledice. Nakon faze mirovanja potreban je fizikalni tretman,

Komentari na pitanje: #15559

  • Postovana, imam slican problem kao doticni gospodin, ali vec godinu dana. Radjena punkcija nekoliko puta (izvuceno oko 2l suvisne tecnosti) , ali ona uporno nadolazi. Radjena artroskopija, ali bez efekta, jer nije mehanicki problem, pa me je hirurg uputio kod reumatologa. Kod njega se jos lecim, ali i dalje nisu uspeli da mi nadju konacnu dijagnozu. ""voda" i dalje nadolazi. Molim za savet?! Hvala.

Ostavite komentar