1. Pitanje broj: #13757

    Molim Vas za pomoć! Pisala sam Vam pre neki dan i dobila sam odgovor na kome se veoma zahvaljujem.
    Da Vas podsetim na sadržaj tog pisma: " Moja sestra već 4 meseca ima bolove po celom gornjem delu tela, a ti bolovi se smenjuju tokom dana-ispostavilo se pre mesec dana da ima krivu kičmu. Dijagnoza joj je; scoliosis v. thoracolumbalis sin.conv.Sy, carvic ale et lumbale M 54. Naglašen posturalnideforminet, spazam PVM C dlea, kretnje u C i L/S delu pune, MTR+. Molimo da nam objasnite šta ovo sve znači. Išla je na fizikalnu terapiju gde je radila "Mišelove vežbe" i fizioterapeut joj je rekao da samo te vežbe nastavi i dalje kući da radi. Bolovi su joj sada manji, ali ih još uvek svakodnevno oseća. Da li je dobila pravi savet? "
    Molim Vas da mi odgovorite da li je normalno da ona, sa ovakvom dijagnozom ima jake svakodnevne bolove, samo pije diklofenak od tableta za bolove i ne pomaže joj ništa posebno. Postoji li još nešto što bi mogla da pije da barem ublaži te bolove?
    p.s. Uplašena je da li su joj uspostavili pravu dijagnozu, pošto joj je ovaj problem suviše stran, pa sad ne zna da li ti bolovi potiću baš od ove diagnoze. Ona inače ne boluje ni od čega, bila je kod urologa i ginekologa i sve je u redu.
    Hvala unapred!!!

    Odgovoreno: 28. 10. 2008.
    • Niste napisali koliko vaša sestra ima godina, a to je veoma važno. Ako rast nije završen, terapija je jedna, a ako je rast završen terapija je različita. Nije svejedno da li ima 16, 26 ili 66 godina. Takođe je važno kako je postavljena dijagnoza: da li je rađen RTG kičme ili magnetna rezonanca ili samo klinički pregled.

Ostavite komentar