1. Pitanje broj: #13508

    Imam bebu od tri meseca. Na prvom pregledu (ultrazvučnom) sa dva meseca rečeno mi je da nastavim široko povijanje, jer je nalaz bio graf IIb. Na rendgenu posle mesec dana dijagnosticirana je subluxatio coxae i rečeno mi je da ćemo morati da nosimo Pavlikov aparat.
    Zanima me koliko je to strašno i koliko je u proseku potrebno da se nose ti kaiščići?

    Odgovoreno: 24. 10. 2008.
    • Ukoliko postoji rendgenski dokazana subluksacija kuka, neophodno je nošenje Pavlikovog aparata. S obzirom da se radi o razvojnom poremećaju kuka, postoji mogućnost potpune normalizacije. Poslušajte savet dečjeg ortopeda, lako ćete naučiti da postavljate i skidate kaiševe, nije ništa neudobno za bebu, traje nekoliko meseci.

Ostavite komentar