1. Pitanje broj: #160246

    Poštovani, Javljam se ovim putem usled trenutnog problema sa kojim se mučim nekoliko dana unazad. Unapred se zahvaljujem na savetu.

    O čemu se radi. Nekoliko dana unazad, počev od 25.decembra imam tegobe u vidu bolova pri mokrenju, peckanja i svraba u vaginalnom predelu. Obzirom da mi je bilo nemoguće izaći sa posla i potražiti pomoć kod dežernog lekara, pomoć sam potražila u vidu konsultacije sa farmaceutom u apoteci. Savet sam dobila u smislu korišćenja propolis vaginaleta sa ekstraktom hajdučke trave, obavezno vaginalno ispiranje čajem od žalfije, ispiranje rastvorom hipermangana, itd. Obzirom da je stanje sledećeg dana bilo nepromenjeno odlučila sam da ponovim terapiju od pre nekoliko godina kada sam imala veoma sličan problem (uz oticanje vaginalnih usana), i to Kansen vaginaletama i istoimenom kremom. Situacija se primirila u roku od dva dana da bi se treći dan opet javilo crvenilo, bol, i peckanje. Sledeće jutro pojavila se pojačana sekrecija bele boje. Posle ponovnog saveta farmaceuta prešla sam na Nystatin kapi, Orvagil tablete i Macmiror complex vaginalete. Situacija se opet primirila na 3-4 dana dok je terapija delovala. Posle tog vremena pojavili su mi se tzv 'čvorićii' koje sam napipala, dva komada dosta velikog prečnika, bolni na dodri. Posle dva dana prošli su sami od sebe, ali su propratne tegobe ostale. Od preključe sam 'na svoju ruku' uzela ponovo Cansen vaginalete, ali ovaj put ne deluju. Obzirom da je do nekog lekara bilo nemoguće doći u proteklih nekoliko dana, termin sam dobila tek za sutra 8.januara. Da bi stvar bila dodatno otežana, od jutros je prisutno i vaginalno krvarenje, u vidu redovne menstruacije. Obzirom da su tegobe zaista nepodnošljive, da li imate neki savet šta da kupim, pijem, stavljam, kako bi do sutra barem malo umanjila tegobe? Usput bih napomenula da sam pre dve godine imala malo drugačije tegobe u vidu ranice koja je dijagnostifikovana kao herpes. Rečeno mi je da je do inficiranja došlo najverivatnije prilikom boravka u spa centru. Dobila sam terapiju, Aciklovir mast, i problem je rešen u roku od dva tri dana. Od tada nisam imala više ginekoloških problema. Sličan problem koji sam spomenula da sam imala pre par godina, dogodio se neposredno nakon dijagnostike policističnih jajnika. Ne uzimam nikakvu terapiju za PCOS, jer sam dovela menstruaciju u red, isključivo pravilnom ishranom. Takodje bih napomenula da imam stalnog seksualnog partnera (10 god.), i to da u poslednje vreme nisam menjala ništa od kozmetičkih preparata, deterdženata, omekšivača, sapuna, kupki, higijenskih uložaka, tako da bih to isključila kao izvor infekcije. Da li imate neki savet za mene? Unapred se još jednom najlepše zahvaljujem Srdačan pozdrav.

    Odgovoreno: 14. 01. 2019.
    • Postovana 

      Savetujem vam da uradite kolposkopski pregled sa cervikalnim i vaginalnim brisevima da bi ste proverili da li imate upalu grlica materice CERVICITIS koji treba adekvatno leciti .

Ostavite komentar