1. Napredak beba koje odbijaju majčino mleko

    Pitanje broj: #158913

    Beba od 4 mjeseca odbija hranu. Još od porodilišta mučim muku sa njom, imam mlijeka, ali sve slabije, jer slabo i sisa. Uvela sam joj dohranu kad je imala mjesec dana, jer sam bila u bolnici i nisam imala mogućnost da dojim, ali i prije toga je odbijala da jede sve dok ne bude skroz iscrpljena od gladi. Rođena je sa 3550, a sada ima 6500. Da li dovoljno napreduje i šta da radim da i sebi i njoj olakšam hranjenje?

    Odgovoreno: 01. 09. 2018.
    • Vaša beba i pored svih problema koje navodite dobro napreduje. Ako je napredovala gotovo 3000 gr. za 4 meseca, to je sasvim u redu (normalno se napreduje od 18 do 30 gr. dnevno) . Naravno, da vaše mleko mora biti prevashodna hrana za vašu bebu. Pokušajte joj dati mleko na kašičicu, ne na flašicu. Prvo joj dajte vaše mleko, ma koliko da pojede, a nakon toga, ako vidite da je gladna, dalje dajte veštačku hranu. Ne znam koje mleko sada dajete, s obzirom da ni ukusi veštackih mleka nisu isti. Roditelji male dece kazu da NAN ima najprijatniji ukus. Ako u porodici nema alegijskih bolesti, a dete po vašem mišljenju loše jede, može se razmotriti uvođenje nemlečne ishrane, u prvom redu žitne kaše od pirinča, koje sami možete napraviti i sa vašim mlekom. Uvek napravite svež obrok, jer je to najbolje za vašu bebu. Jednu namirnicu dajte oko 5-7 dana, a onda mozete uvesti u ishranu drugu i tako redom, sledeće je povrće, šargarepa, kromprir, tikvice. . . . Budite strpljivi i potražite pomoć iskusnijih i starijih, ako vam je potrebna.

Komentari na pitanje: #158913

    • Dobar dan, beba od 2 meseca odbija dohranu mleka od rođenja. Pijemo majčino mleko plus dohrana jer nemam dovoljno mleka za nju, šta da radim? Ništa neće u usta samo moje mleko, kako da povećavam svoje mleko da ima dovoljno? Ima li čaj ili nešto?

Ostavite komentar