Spec. dr med. Nataša Popović

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Spec. dr med. Nataša Popović, Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3

 1. Uklanjanje lipoma sa ramena
  Pitanje broj: #164476

  Zanima me da li je moguće ukloniti lipom liposukcijom? Lipom se nalazi na ramenu i veličine je 6 cm. Klasično hirurško odstranjivanje nastojim izbjeći jer mi je koža sklona keloidima.

  Odgovoreno: 01. 11. 2019.
  • Spec. dr med. Nataša Popović

   Najsigurniji način za uklanjanje lipoma je hirurški. Keloid se može smanjiti na nekoliko načina, u slučaju da se pojavi nakon intervencije. Tretiranje se vrši sa silikonskim plačicama i kortiko injekcijama. Na kraju, budu estetski prihvatljivi. 

 1. Imam usne srednje velicine i malu asimetriju. Ne želim veliko povećanje. Koliko kubika bi trebalo da stavim i kog materijala?

  Odgovoreno: 30. 10. 2019.
  • Spec. dr med. Nataša Popović

   Poštovana, 

   Da bi ste dobili manje uvećanje usana i korigovanje asimetrije potreban je 1 ml hijaluronskog filera. Preporučujem Restylane Kiss.

   Pozdrav

 1. Tretiranje bora oko usana
  Pitanje broj: #164581

  Imam oko usana borice koje mi ne smetaju, ali već vidim kako postaju dublje. Imam 37 godina. Šta mi preporučujete? Sa čime da krenem? Pušač sam.

  Odgovoreno: 30. 10. 2019.
  • Spec. dr med. Nataša Popović

   Poštovana, bore se mogu ukloniti ili sprečiti njihov nastanak ubrizgavanjem hijaluroskih filera ili potkožnim aplikovanjem (ubacivanjem) mezoniti. Kod dubokih bora može se kombinovati i botulinski toxin koji takođe uklanja postojeće bore i sprečava nastanak novih.

   Pozdrav,