Personalizovana kozmetika daje maksimalne rezultate kod nege kože

Svaka koža je drugačija, zato kupovinom komercijalnih krema često nećete imati adekvatne rezultate uprkos navedenim efektima na deklaraciji. Ma koliko sastojci u njima bili efikasni, od izuzetne važnosti je da tip proizvoda koji nanosimo odgovara karakteristikama naše kože. Novi trend u nezi kože donosi personalizovana kozmetika, a cena ovih krema je višestruko niža od komercijalnih preparata.

Zbog varijacija u genetskoj strukturi, klimi, navikama i uticaja spoljašnjih faktora, procena fiziološkog stanja kože ne može se uopsteno definisati, već zahteva ispitivanje na individualnoj ljudskoj populaciji.

Kako nastaje personalizovani preparat?

Bitno je da na zakazani pregled dođete bez šminke i nege koju uobičajeno koristite. Lice možete oprati jedino mlakom vodom.

  • Početni korak za dobijanje preporuke je razgovor sa pacijentom i uzimanje odgovarajuće anamneze.
  • Drugi korak u odabiru odgovarajuceg preparata je pregled kože lica neinvazivnim aparatom visoke preciznosti. Aparat putem specijalne sonde može precizno da odredi tip kože, nivo hidratacije, količine sebuma i melanina, širinu pora, stepen elastičnosti i izraženost bora.
  • Na kraju, pacijent popunjava upitnik o svom ustaljenom načinu nege kože, životnim navikama, kao i eventualnoj hroničnoj terapiji koju koristi.

Na osnovu pregleda i odgovora iz upitnika, pacijentu se predočavaju potrebe i mogućnosti za korekcijom detektovanih nepravilnosti, Farmaceut može da zaključi koja su to patološka stanja možda dovela do poremećaja stanja kože. Sve analize i slike ostaju u elektronskom kartonu pacijenta, tako da je moguće kontinuirano praćenje.

Pacijent ima pravo izbora ambalaže i mirisa za svoju kremu. Svi personalizovani preparati su bez parabena i drugih kontaminenata i izrađuju se na licu mesta, u laboratoriji pod rukovodstvom specijaliste kozmetologije.

Nakon mesec dana redovne upotrebe personalizovanih preparata, pancijenti su postigli sledeće rezultate: povećanje stepena hidratacije kože, smanjenje lučenja sebuma, smanjenje količine melanina i redukcija bora.

Za Stetoskop.info mr ph Maja Cvetković

 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. RapaicMira 10.05.2023

    Dugo koristim Vaše mleko za skidanje sminke.Prezadovoljna sam. Redovno ga nosim i cerki u Bg..


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde