PRP tretman (podmlađivanje krvnom plazmom)

Akne i ožiljci od akni, starenje kože lica, vrata, dekoltea i šaka, gubitak kose, bilo da su posledica neke bolesti, genetike, ili načina života, snažno utiču na samopouzdanje i sigurnost. PRP (Palet Rich Plasma) je tretman koji je posebno efikasan kod svih ovih problema.

Šta je Platelet Rich Plasma (PRP) tretman?

PRP je biološki tretman sopstvenom krvnom plazmom, obogaćenom trombocitima, koja u sebi sadrži faktore rasta i proteine koji pomažu regeneraciju tkiva i stimulaciju stvaranja kolagena. Koristi se za poboljšanje izgleda i kvaliteta kose, u lečenju nekih vrsta alopecije (gubitak kose), za smanjivanje znakova starenja kože na šakama, uspešan je kod svih formi akni i ožiljaka, a može poboljšati izgled starih ožiljaka i strija.

Kako PRP deluje?

Vadjenje krvi

Trombociti ili krvne pločice su ćelije krvi bogate faktorima koji učestvuju u procesima zarastanja u organizmu. Putem krvi, trombociti kruže organizmom, a da bi ostvarili svoju ulogu, prethodno moraju da budu aktivirani.

Pacijentu se u ordinaciji izvadi venska krv koja se centrifugira. Na ovaj način se dobija krvna plazma obogaćena trombocitima, koja se tako pripremljena ubrizgava u željenu regiju

Da li je tretman bezbedan?

Obzirom da se koristi sopstvena krv pacijenta, tretman je potpuno bezbedan, netoksičan i bez alergijskih reakcija.

Iako je sama procedura jednostavna, treba je primeniti u specijalističkoj ordinaciji ili poliklinici, od strane specijalista plastične, rekonstruktivne ili estetske hirurgije. PRP tretman se već deset godina koristi u ortopediji, neurohirurgiji, neurologiji, sportskoj medicini, lečenju hroničnih rana ali i u estetskoj hirurgiji.

PRP i drugi tretmani kože

Uklanjanje akni

Najčešće, PRP je jedan od prvih tretmana kojim pacijenti započinju svoj antiaging tretman. Tretman može biti rađen u serijama, ali i pojedinačno, ako je potrebno za kratko vreme postići brz povratak svežine i blistavosti.

Po potrebi, PRP može biti obogaćen hijaluronskom kiselinom, čime se dobija sveobuhvatni tretman za osvežavajući i zategnutiji izgled, a ovaj tretman se može kombinovati i primenjivati kod osoba koje već primenjuju hijeluronske filere, Botox, mezoterapiju.

PRP deluje na ožiljke i strije

Kod lečenja opadanja kose (alopecija), akni i ožiljaka, pacijentkinjama se posebno preporučuje rađenje serije PRP tretmana.

Primenom ove, potpuno prirodne terapije, stimuliše se obnova kolagena i elastina i tako dobija sveža i zategnuta koža. Kod lečenja opadanja kose (alopecija) i akni i ožiljaka, pacijentkinjama se posebno preporučuje rađenje serije PRP tretmana.


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Lelila 08.07.2019

    Čarobne ruke dr Dragane. Za svaku preporuku!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde