Apotekar u kući

Pivo i zdravlje

Tim nemačkih naučnika dokazao je da pivo sadrži moćnu supstancu koja sprečava prekomerno delovanje estrogena i testosterona, te tako organizam štiti od opake bolesti - rak dojke i prostate.

Pročitajte >>>

Kafa i čaj smanjuju rizik od dijabetesa

Studija sprovedena na Institutu za međunarodno zdravlje na Univerzitetu u Sidneju pokazala je da kafa i čaj, tačnije, njihovo svakodnevno konzumiranje, može da smanji rizik od dijabetesa.

Pročitajte >>>

Lažni antibiotici preplavili Evropu

Za samo dva meseca Evropska unija je zaplenila 34 miliona lažnih tableta tokom carinske kontrole koja je sprovedena u svim zemljama članicama Unije.

Pročitajte >>>

Lekovi bez neželjnih dejstava?

Na Univerzitetskoj klinici za Psihosomatiku i psihoterapiju u Tibingenu, psiholog Paul Enk traga za odgovorom na pitanje - da li u lečenju mučnine i vrtgolavice pomažu lekovi ili vera u...

Pročitajte >>>

Bosiljak čuva zglobove

Došli ste do zaključka da vam treba snažno protivupalno sredstvo koje će olakšati bol u zglobovima. Bosiljak će vam pomoći.

Pročitajte >>>

Lekovi smrtonosniji od vatrenog oružja

Ljudi sve više umiru od prekomerne doze lekova, čak više nego od povreda iz vatrenog oružja. Mnoge zvezde bile su žrtve sedativa, stimulansa i lekova protiv bolova.

Pročitajte >>>

Biljka kava protiv anksioznosti

Prema rezultatima studije australijskih stručnjaka, biljka kava, iz porodice bibera, bezbedno smanjuje anksioznost. Ipak, postoje izveštaji o uticaju preparata od kave na funkciju jetre, zbog čega je zabranjena njihova upotreba...

Pročitajte >>>

Antipsihotici nisu za sve i svakoga

Naučnici upozoravaju da propisivanje antipsihotika pacijentima koji boluju od Alzheimerove bolesti udvostručuje rizik od smrti. S ovim lekovima treba biti vrlo oprezan.

Pročitajte >>>

Jastuk, carstvo grinja

Žive i mrtve grinje i njihov izmet, zajedno s oljuštenom kožom i buđi, mogu sačinjavati desetinu težine zapostavljenog jastuka. Suvremeni domovi slabo se provetravaju, a kreveti sve manje spremaju.

Pročitajte >>>

Kopriva

Korovska biljka cenjena kako u narodnoj  tako i u naučnoj medicini. Novija istraživanja su pokazala opravdanost vekovne upotrebe koprive, a istraživanja njenog sastava i civilizacijski problemi zdravog življenja preporučuju je...

Pročitajte >>>