Korektivni ulošci po meri

Ulošci po meri su danas lako dostupni. Preporučeni su od strane mnogih ortopeda i fizijatara. 


Zašto su ulošci po meri bolji u odnosu na obične uloške koje možemo da kupimo u radnji?

 
Ulošci su namenski napravljeni tako da mogu imati potpornu, rasteretnu ili korektivnu namenu. Ono što je najbitnije je da su oni prilagođeni samo vama, da je svaki faktor uzet u obzir, od stanja stopala i određenih tegoba, preko vaše profesije, jer sve to čini jednu kompleksnu sliku vašeg hoda i zdravlja. 

Nakon detaljnog pregleda lekara specijaliste, koji obuhvata manuelni pregled stopala, posmatranje posture, dijagnostiku korišćenjem najsavremenije tehnologije, uzima se otisak stopala. Prema otisku stopala izrađuju se anatomski ulošci primenom najsavremenije tehnologije. Za izradu samih uložaka koriste se kvalitetni materijali sa tri dela različite gustine i tvrdoće u zavisnosti od problema i namene. 

Korektivnim ulošcima se vrši korekcija svodova stopala, stabilizacija pozicije pete kao i pravilna distribucija stopala na podlogu, na taj način se rasterećuju oni delovi stopala koji trpe najveći pritisak, pri čemu se pritisak raspoređuje na manje opterećene delove stopala. 

Na tržištu se mogu naći i sportski ulošci, kao i ulošci za osobe sa dijabetesom. Ulošci za sportiste su posebne elastičnosti, gustine i konzistencije kako bi maksimalno zadovoljili potrebe sportista. Svi materijali od kojih se izrađuju ulošci imaju ulogu da svojom elastičnošću i apsorpcionim svojstvima delimično preuzmu pritisak koji stopalo vrši na podlogu i na taj način smanje opterećenje na koštanu strukturu, skočni zglob, kolena, kukove i kičmeni stub. Sportski ulošci pospešuju sportske performanse smanjujući energetski utrošak, omogućavaju bolju ventilaciju, smanjuju mogućnost povređivanja. 

Ulošci za osobe sa dijabetesom su izrađeni tako da rasterećuju tačke na kojima je najjači pritisak na stopalu, sprečavajući pojavu iritacija kože, a zatim i pojavu rana. 


Podeli tekst:

Dr Mihajlo Veljković je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. Završio je Medicinski fakultet i specijalističke studije iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije u Beogradu. Lekarski staž obavio u K.B.C....

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde