Pet saveta za negu kose leti


Kada krenu velike vrućine i temperatura uveliko prelazi normalne vrednosti, kosi je potrebna dodatna nega. Iako zbog vrućina manje koristimo fen, sunce je jače nego inače pa time i njegov uticaj na isušivanje kose.


Ako ste na moru, vaša kosa je dodatno ugrožena od isušivanja i pucanja, pa joj zato morate posvetiti više pažnje. Negovana, mirisna i zdrava kosa ne utiče samo na izgled već i na samopouzdanje.

Kako negovati kosu leti?

1. Nahranite je

Maske, regeneratori, balzami i ulja pomoći će u obnavljanju kose. Pažljivo ih utrljajte u teme i ostavite da deluju 10 do 15 minuta, a zatim isperite. Regenerator je potrebno isprati nakon 2 do 3 minuta.


Za boravak na plaži kosu našpricajte sprejem sa zaštitnim faktorom ili je namažite kremom za sunčanje. Leti na kosu takođe možete naneti mleko za telo jer vlažnosti i nege u toplim danima nikad dosta.

2. Zaboravite na peglu

U letnim mesecima zaboravite na pegle i električne uvijače za kosu. Pustite kosu da se odmori, leto je barem fleksibilno kada je frizura u pitanju. Napravite pletenice, punđe ili pustite kosu neka prirodno pada.

3. Isperite so

Nakon što završite s kupanjem u moru, isperite kosu u čistoj vodi. Nemojte je šamponirati nakon svakog kupanja, ali nemojte ni ostavljati so preko noći na kosi jer ona nagriza dlaku i isušuje kosu.

4. Šešir je odlična zaštita

Zaštitite kosu šeširom kada ste na plaži, na ovaj način ćete zaštiti i lice od štetnog delovanja sunca.

5. Ošišajte ispucale vrhove

Nakon uživanja na moru, koliko se god brinuli za svoju kosu ona neće proći potpuno neoštećeno. Zato ošišajte ispucale vrhove nakon leta. Redovno šišanje najvažniji je korak u negovanju kose.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde