Nokti opisuju karakter ličnosti


Izgled ruku, naročito izgled noktiju, precizno opisuje naš karakter ličnosti, želje i očekivanja. Ženske ruke, naročito, mogu da otkriju mnogo više nego što ste mislili.

Kratki, izgrickani nokti su znak nervoze. Žena koja ima ovakve nokte nije esteta, lako 'puca', teško se nosi sa stresnim situacijama, često se rasplače potpuno neočekivano, bez vidljivog razloga. Nije uvek sigurna u sopstvene izbore i sklona je da druge krivi za promašaje.

Ovakve žene su, po pravilu, retko kada ženstvene, ne vole tradicionalnu žensku ulogu i trude se da sa muškarcima budu drugari. U emotivnim odnosima su prilično nestabilne, nisu ni same sigurne da li bi želele zaštitu, ljubavnika ili 'gazdu'.

Kratki, uredni nokti otkrivaju ženu koja vodi računa o svom izgledu, negovana je, uvek uredna, ali ne prati trendove. Ovakve žene obično nokte mažu tamnijim, mirnijim nijansama ili se opredeljuju za francuski manikir, u situacijama kada žele da izgledaju 'službeno'.

Mirne su i blage naravi, vrlo staložene i smirene, posvećene deci i porodici. U emotivnim vezama kod njih nema tajni, vrlo su otvorene i iskrene, što zahtevaju i od svog partnera. Laž i prevaru teško praštaju, jer se vezi predaju u potpunosti. 
Ukoliko vaša partnerka odgovara ovom opisu nema razloga da brinete. Sa njom ste uvek na sigurnom, ali vam, možda, može zasmetati njena inertnost. Jer, ima perioda kada je veoma povučena, zatvorena, kada ne želi da se druži sa ljudima niti da komunicira.

Dugački nokti, kažu stručnjaci, odlikuju žene koje su dame u pravom smislu te reči. Dužina, ipak, zavisi od njihovog stila. Predugački svedoče o ekstremnosti u svim životnim segmentima, dok su oni umerene dužine znak da žena o sebi vodi računa i da je pouzdana.
Žene sa dugim noktima ne vole sport, mnogo bolja zabava za njih je šoping, kafa sa prijateljicom ili večera u nekom lepom restoranu.

U ljubavi su vatrene, senzualne i čulne, ali često nisu pouzdane partnerke. Idu kuda ih srce vodi, vole izazove, uzbuđenja i često nisu u stanju da odole iskušenjima. Njih ćete pamtiti i kada odu i sećaćete ih se sa nostalgijom.

Veštački nokti. Stručnjaci kažu da su ovakve žene često površne, žele da budu neko drugi i retko kada sebe poznaju u potpunosti. Zbog toga, u najvećem broju slučajeva, ne staju samo na veštačkim noktima, već žele da i lice i telo koriguju plastičnom hirurgijom. Ipak, one su dobre prijateljice, vedrog duha i raspoloženja.

U ljubavi su vrlo posesivne, često imaju napade ljubomore i ljute se kada njihova nije poslednja.

Boje i oblici vaših noktiju

lakirani-noktiI oblik vam može ponešto reći o ženi. One sa četvrtastim noktima blage su prirode i uravnoteženog temperamenta, dok su one koje vole ovalne nokte pouzdane, vredne, dinamične, radoznale...

Lakiranje loktiju prava je ženska poslastica. Žena čiji su nokti obojeni u crno je divlja i večiti buntovnik. Voli umetnost, sve što nije konvencionalno i obično. Puna je energije i želje za akcijom. Voli da uči, da saznaje i da uvek bude informisana. 
Crvena boja laka za nokte otkriva vatrenu ženu, borca, senzualnu ljubavnicu, pouzdanog prijatelja. Ovakve žene se ne boje izazova, inteligentne su, efikasne, radoznale i nestrpljive.
Pastelne boje koriste nežnije, smirenije žene, kojima su porodica i dobrobit dece glavna težnja. One su uglavnom porodične žene, koje posle udaje potpuno zapostave sopstvene potrebe. Dobre su domaćice i majke, dobri prijatelji koji će vam uvek pružiti utehu.

Beli nokti i francuski manikir otkrivaju inovativnu ženu koja brzo misli i reaguje. Ali, i ona je ipak samo žena, pa žudi za muškarcem pored koga će se osećati posebno.

 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Jovanović Sladjana 12.09.2010

    Prilično tačno. Bravo.


  2. Nataša 24.06.2010

    Ne razumem, kako da turpijam nokte?


  3. Katarina 05.04.2010

    Pročitala sam, u nekom priručniku o noktima, da su lepi nokti bitan detalj žeske higijene i lepote. Nokti ne moraju biti dugi, ali moraju biti uredni. Pri upoznavanju sa ljudima, prvo što pogledamo su, manje više, upravo ruke i nokti, a i kaže se da ruke puno govore o osobi. Žene imaju više opcija da nadoknade ono što im priroda nije dala.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde