Nutricionista Đorđe Pejić

Nutricionista

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Djordje Pejic je nutricionista sa visegodisnjim iskustvom u oblasti izrade programa ishrane za bolesnike sa metabolickim sindromom, dijabetesom, problemima sa funkcijom stitne zlezde...

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled nutricioniste
7,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 8

 1. Merio sam tri dana uzastopno šećer u krvi i bio je od 6,1 do 6,8 pre doručka a pre toga nisam jeo dvanaest sati. Pre ručka kretao se od 4,5 do 6,o a pre spavanja od 6,5 do 7,5 Imam 76 godina i zimus sam se dosta udebljao i malo se krećem i volim da jedem. Šta da radim da bi se šećer normalizovao.

  Odgovoreno: 11. 03. 2020.
  • Nutricionista Đorđe Pejić

   Poštovani,

   Merenjem samo jutarnjeg šećera ili pojedinačnim merenjem tokom dana ne možemo dati zaključak da vi imate dijabetes, tačnije trebalo bi da u nekoj od laboratorija uradite Hba1c analizu(tromesečni prosek šećera).U skladu se rezultatima trebate se obratiti nutricionisti koji bi adekvatnim planom ishrane korigovao Vaše rezultate ukoliko nisu u referentnim vrednostima

 1. Postovanje Muku mucim sa kilogramima vec duze vrijeme(181 visina,tezina 103 kg,39 godina).Inace uradio sam pretrage krvna slika mi je ok,jedino trigliceridi povecani.Zdravo se hranim,fiticka aktivnost nije nekakva ,ali na poslu svakodnevno predjem oko 5 km,izbjegavam slatkise,gazirana picaitd.Kada uporedim sebe sa drugima nekada se zapitam gdje ja to imam 103 kg jer neki moji prijatelji su iste gradje a imaju manje kilograma.Inace sam bio sportista dugi niz godina.Molim Vas recite mi o cemu bi moglo da se radi i sta bi bio prvi korak da se krene u resavanju problema. Hvala

  Odgovoreno: 21. 02. 2020.
  • Nutricionista Đorđe Pejić

   Poštovani,

   Ponekad se zapravo dešavaju takva stanja kada unosimo previše namirnica koje ne metabolišemo što danas vrlo lako može i da se utvrdi. Nutrigenetskim testom možemo konkretno da odredimo namirnice koje Vaše telo dobro metaboliše i koje nam daju rezultat ka krajnjem cilju.Možete o nutrigenetici da detaljno pročitate na našem sajtu Vs clinic and beauty.Naravno nedovoljne su samo te analize, već nakon toga treba najindividualnije pristupiti izradi plana ishrane, što podrazumeva i analizu strukture tela na Seca analizatoru (medicinska vaga koja nam daje detaljan uvid u raspored masti, viscelarnih masti, vode, minerala, mišića i svega onog što čini naše telo)

 1. Molim Vas da mi kažete da li je moguće pomoću kognitivno - bihevioralne terapije skinuti kilograme i nakoji način. Imam deset kila viška, trčim dosta, ali hrane nikako ne mogu da se odreknem. Kako?

  Odgovoreno: 11. 12. 2019.
  • Nutricionista Đorđe Pejić

   Poštovana, 

   Svakako da ne trebate da se odričete hrane, a još gore je telo izlagati povećanom stresu usled jake fizičke aktivnosti, Svakako da organizovanjem ishrane i te kako možete ukombinovati namirnice koje će Vam dati rezultat mršavljenju, a da pritom ne morate da idete na jako niskokalorične dijete.Program Vs weight loss koji ja vodim i te kako može da Vam u tome pomogne.Postoji program i za one koji su malo nedisciplinovaniji gde uz program ishrane sa svojim terapeutima radimo i dodatne tretmane koji nam pomažu u procesu korekcije telesne mase, posebno kada bude neplaniranih greškica.

 1. Ishrana nakon totalne gastrosktomije
  Pitanje broj: #165052

  Uradjena mi je totalna gastroktomija zbog adenokarcinoma. Kakvu ishranu i šta preporučujete? Da li je normalno da imam bolne diareje skoro svakodnevno?

  Odgovoreno: 29. 11. 2019.
  • Nutricionista Đorđe Pejić

   Poštovana, 

   Kao klinički nutricionista imao sam iskustva u radu sa pacijentima kod kojih je uradjena totalna gastroktomija, plan ishrane je zaista individualan i zahteva konstantno praćenje pacijenta i pre svega sagledavanje njegove osnovne strukture tela, kako izmenjenom ishranom ne bi eventualno došlo do dodatnih malnutricija. Moj predlog je da Vam se individualno pristupi, da se najindividualnije uradi plan ishrane za Vas i da konstantno budete pod nadzorom nutricioniste. Savet je da nikako samostalno ne organizujete obroke.

   Stojim Vam na raspolaganju za bilo koja dodatna pitanja.

    

 1. Sta da radim da izgubim kile imam sada trenutno 183cm visinu imao sam 118.50kila sada imam 117kila skroz slabo jedem

  Odgovoreno: 15. 11. 2019.
  • Nutricionista Đorđe Pejić

   Poštovani, 

   Jako je važno da se uradi plan ishrane koji će Vama dati najbolji rezultat da ne bi došlo do eventualnih stagnacija, posebno na početku. Postoji genetska analiza gde na osnovu Vaših gena možemo precizno da odradimo šta od namirnica najbolje metabolišete, što bi nam dalo najbolji rezultat.Ponekad i smanjenje količine nije dobro, pa prema tome mora da se napravi idealna kombinacija koja će ubrzati metabolizam i doprineti gubitku telesne mase.Kada govorimo o genetskom testu tu recimo i neki vid mediteranske ishrane, velika upotreba ribe i morskih plodova ili cedjenih ulja može napraviti problem ka cilju jer postoji mogućnost da je metabolizam pomenutih masti loš.Dakle da rezimiramo najbolje je uraditi individualni pristup, da se uradi konkretan plan ishrane samo za Vas i da se prati rezultat.Ne bih Vam savetovao neki univerzalni tip dijete i naravno nikako na svoju ruku sprovoditi bilo koji plan ishrane.

Prikazano 1-5 od ukupno 8 pitanja
Zakažite pregled kod Nutricionista Đorđe Pejić