Žene se najseksepilnije osećaju u 34. godini


Žene se najseksepilnije osećaju u 34. godini, sudeći po rezultatima nove studije, koja je pokazala i da u dvadesetim i tridesetim pripadnice lepšeg pola najčešće vode ljubav - u proseku 10,4 puta mesečno, piše "Dejli mejl" (Daily Mail).

Sa druge strane, žene koje su prešle 30. čarima seksa prepuštaju se 4,5 puta mesečno, ali u njemu znatno više uživaju.

Više od polovine ispitanica, 56 odsto njih, izjavilo ke da u seksu uživaju neuporedivo više nego u mladosti. Anketa je pokazala da su, u proseku, žene sopstvenog seksepila najsvesnije u 34. godini.

"Ovo istraživanje potvrdilo je ubeđenje da mlađi ljudi imaju češće seksualne odnose, ali rezultati dokazuju još nešto - seks s godinama postaje kvalitetniji", kaže psiholog dr Ketrin Hud.

"Potrebe, očekivanja, libido i životni stil se tokom vremena menjaju, ali nema razloga da žene u seksu ne uživaju ne samo u srednjim godinama, već i u starosti."

Činjenica da polovina ispitanica svoj seksualni život u kasnim tridesetim ocenjuje kao mnogo kvalitetniji nego u ranoj mladosti, navodi na zaključak da žene sa godinama stiču samopouzdanje, tako da im više nije problem da traže i dobiju ono što žele.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. vojimir nikolic, psiholog 15.12.2008

    Prilikom svakog ovakvog istrazivanja i objavljivanja rezultata istog treba imati u vidu i jedan vazan momenat - kulturoski . Rezultai istrazivanja obavljeni su u populaciji koja sasvim sigurno nosi obelezje sredine u kojoj egizsitra pa bih postavio postanje da li isti rezultati vaze i za nasu populaciju koja zivi u sasvim drugom socijalnom miljeu, gde su socijalne norme drugacije, gde jse seksualno sazrevanje odvija drugacijim tempom i na drugaciji nacin od uzorka na kome je obavljeno istrazivanje. Iako ne sporim odredjene zajednicke karakteristike mozda bi bilo dobro da na vasem sajtu organizujete istrazivanje na tu temu. Pozdrav


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde